Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sporna prodaja

"Ne vidim sukob interesa": Član uprave HEP-a Tomislav Šambić oglasio se o stanu koji je kupio od Vujnovca

Sporna prodaja stana HEP-ovaca - 2
Sporna prodaja stana HEP-ovaca - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Tomislav Šambić, član uprave HEP-a, koji je prije dvije godine kupio stan od vlasnika PPD-a Pavla Vujnovca, oglasio se priopćenjem, nakon medijskih napisa da je stan platio manje nego li mu je tržišna cijena.

Član uprave HEP-a, Tomislav Šambić, 2021. godine kupio je stan od vlasnika PPD-a Pavla Vujnovca. Šambić je stan u novijoj zgradu u Trnjanskoj ulici u Zagrebu platio 280.000 eura, 40-ak tisuća eura manje nego li ga je prethodno platio Vujnovac.

Iako su se stanovi prodavali za puno više nego li je platio Šambić i cijena mu nije smanjena zbog oštećenja od potresa jer je zgrada dobila zelenu naljepnicu, Šambić tvrdi da stan nije plaćen povoljnije od tržišne cijene.

Priopćenje prenosimo u cijelosi: 

"U vezi brojnih medijskih napisa u kojima se stječe dojam kako je stan u Trnjanskoj kupljen povoljnije od tržišne cijene, molim da u cilju ispravnog informiranja javnosti prenesete moju izjavu i činjenično stanje.

Ističem kako je stan u Trnjanskoj kupljen prema važećim tržišnim uvjetima 2021. godine što potvrđuje rješenje Porezne uprave o visini poreza na promet nekretninama.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavio DIRH Dobro pripazite! Povlači se jedna vrsta ulja

To rješenje Porezna Uprava donosi temeljem usporedbe cijene za ostvarene kupoprodaje stanova slične veličine u neposrednom susjedstvu.

Radi se o stanu neto korisne površine od 141,96 m2. Ta površina uključuje loggiu, 3 terase i spremište ukupne podne površine 34,16 m2. Koristeći koeficijente neto korisna površina svi garažnih mjesta je 31.84 m2 pri čemu je bitno znati da cijenu kvadrata garažnih mjesta nije moguće vrednovati jednako kao cijenu kvadrata stambenog prostora.

Pročitajte i ovo Ilustracija JEZIV SLUČAJ IZ AFGANISTANA Policija spasila ženu 25 godina zatočenu u mračnoj sobi, hranili su je kroz prozor

Riječ je o zgradi iz 2012. godine te stanu koji je bio u dugogodišnjem najmu i kratkoročno izložen negativnim vremenskim uvjetima zbog čega je bilo potrebno renovirati oštećene dijelove, novom hidroizolacijom te promjenom dijela vanjske stolarije i parketa.

Ponovno naglašavam da u kupnji stana ne vidim sukob interesa jer Uprava HEP-a nema i ne može imati utjecaj na odabir najboljeg ponuditelja na javnim natječajima. Svu postojeću dokumentaciju spreman sam dati na raspolaganje Povjerenstvu za sukob interesa".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene