Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno otkriva

Država mu naredila da sruši ilegalnu zgradu! Za to vrijeme, ista ta država, godinama mu daje desetke milijuna eura

Aktualno Galerija Provjereno - Medikol i Ivan Rajković - 1 Provjereno - Medikol i Ivan Rajković - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno - Medikol i Ivan Rajković - 2 Provjereno - Medikol i Ivan Rajković - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno - Medikol i Ivan Rajković - 3 Provjereno - Medikol i Ivan Rajković - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Provjereno - Medikol i Ivan Rajković - 4 Galerija 1/4 >>
Provjereno donosi priču o Medikolu i vlasniku Ivanu Rajkoviću koji već godinama ilegalno gradi, a država njegovoj tvrtki uplaćuje milijune eura.

Provjereno u večeras donosi priču o Medikolu i Ivanu Rajkoviću. Vlasniku spomenute tvrtke koji ilegalno gradi na Čiovu, a rješenje o rušenju Državnog inspektorata ignorira.

U isto vrijeme, njegov Medikol dobiva status strateškog projekta za gradnju privatne onkološke bolnice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sezona požara Požar u Zadru gasila dva kanadera: Postojala je opasnost da vatra zaprijeti kućama

Od 2010. do 2022. ista je tvrtka na račun PET/CT pretrage od HZZO-a naplatila 656 milijuna kuna, odnosno više od 87 milijuna eura. Jedan PET/CT uređaj može se kupiti za otprilike 3 milijuna eura. Javni zdravstveni sustav ima samo jedan takav u KBC Zagreb. Struka se pita zašto i kako je to u interesu javnog zdravstvenog sustava.

Bivša šefica Radiologije u KBC Sestre Milosrdnice, danas umirovljena dr. Ranka Padovan Štern tvrdi kako su više puta tražili PET/CT. "Na našem papiru prvo što smo potpisali i šef nuklearne medicine i ja kao predstojnik radiologije da tražimo PET/CT uređaj, na tom papiru je na kraju pisalo, sve može, ne može PET/CT i potpis tadašnjeg ministra", te dodaje: "Ovo nikako nije za dobrobit pacijenta, može biti kratkoročno, ali dugoročno, to znači mijenjati sustav zdravstva. Pa možda je to njihova reforma. Možda je to ovaj ministar tako zamislio."

Pročitajte i ovo Venecija Upravljanje destinacijom Turisti ih guše, uskoro počinje naplata ulaza u grad: Primjer Kraljice Jadrana mogli bi uskoro slijediti i drugi

Predsjednik Društva radiologa i ravnatelj Dječje bolnice u Zagrebu upozorava:
"Nije stvar samo cijene, nego jednostavno strateški, zamislite da tu tvrtku kupi stranac i raskine ugovore s HZZO-om, ili zatvori firmu, vi ste se našli u problemu i vi taj problem ne možete par godina riješiti, dok vi kupite taj uređaj, stavite ga u pogon. Teoretski hrvatski pacijenti bi morali par godina ili plaćati ogromne novce ili ići po svijetu tražiti. Ja sam danas pitao zbog ovog razgovora na Rebru - kolika je lista čekanja? Ona je zaključena, vi na Rebru ne možete doći više na red!"

Cijelu priču pogledajte u Provjerenom na Novoj TV u 00:15!

 

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene