Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na čemu štede Hrvati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije istraživanje GFK pokazuje da će Hrvati u krizi štedjeti na izlascima, telefoniranju i odijevanju. Oni koji su i to već srezali, sada će se manje voziti i manje jesti.

Dobrovoljna štednja postaje privilegija, a ona prisilna, nažalost sve je češća. Štediše protiv svoje volje, nastojat će najmanje rezati troškove liječenja i lijekova. Nerado bi se samozakinuli i na hrani. Ali četvrtina stanovnika ipak će morati.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Slika nije dostupna Štednja na svim razinama Sanader zabranio božićne darove i domjenke

30% ispitanih žali se kako će ih kriza spriječiti u daljnjem obrazovanju, a 45 % građana, čini se, manje će se kretati na benzin, a malo više na ugljikohidrate.

Šetnju stručnjaci preporučuju i onima koji kažu da si više neće moći priuštiti hobije.

Preko polovice građana štedjet će na odijevanju, odlasku u kafiće, ljetovanjima, telefoniranju, izlascima. Najozbiljnije restrikcije uvest će u opremanje stana, potrošnju struje, vode i plina i gotovo 70 % njih kaže da će manje jesti po restoranima.

No, mnogi ispitanici ove aktivnosti koje će navodno srezati, odavno ne prakticiraju.

Ekonomisti kažu vrsta štednje je individualna. No dodaju, samo neka se ljudi manje zadovoljavaju pušenjem, alkoholiziranjem i prejedanjem. Na tu štednju, dobit će i kamate.

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene