Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog jake bure koja puše na Makarskom primorju na udare puše i do 80 kilometara na sat, od jutros je u prekidu trajektni promet između Makarske i Sumartina na otoku Braču.


Na Biokovu, na najvišem vrhu Sveti Jure temperatura se jutros spustila na tri stupnja ispod nule. Snijega još nema ali nakon kiše koja je sinoć padala vrhovi Biokova se bijele od slane.

Vezani članci Andrija Jarak U ponoć istječe rok: Andrija Jarak otkrio koliko lista je dosad predano za izbore u gradu Zagrebu Slika nije dostupna FOTO Jako jugo u Dalmaciji: Ne voze katamarani i neki trajekti

Zbog bure je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1, Zagreb-Split, od čvora Posedarje preko Masleničkog Mosta do čvora Sveti Rok, dok dionicom državne ceste D54 Maslenica- Zaton Obrovački smiju voziti samo osobna vozila, izvijestio
je noćas Hrvatski autoklub.

Krčki i Paški most te most u Dubrovniku zbog bure su zatvoreni za vozila I. skupine (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), a iz istog je razloga zatvorena dionica Jadranske magistrale, D8, Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena i to za vozila I. i II. skupine, što znači i za teretna vozila s natkrivenim tovarnim prostorom.

Zbog mokrih kolnika u većem dijelu zemlje, promet teče otežano. Na pojedinim dionicama jaka kiša smanjuje vidljivost, a posebnu pozornost HAK skreće vozačima na autocesti A1 Zagreb-Split između Gospića čvora Sveti Rok.

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-zagreb, između tunela Tuhobić i čvora Kikovica.