Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje Ministarstva

MZOS: Za Cjelovitu kurikularnu reformu osigurano 6,3 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u ponedjeljak su priopćili kako su za Cjelovitu kurikularnu reformu u ovogodišnjem proračunu osigurali iznos od 6,3 milijuna kuna.

Tek nakon eksperimentalne faze, uslijedit će nastavak provedbe Cjelovite kurikularne reforme koji će se financirati sredstvima Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. (Europski socijalni fond), izvijestili su iz tog ministarstva.

Također navode da je objavljena Indikativna lista planiranih natječaja u 2016. i da je podložna reviziji te ju je moguće nadopunjavati tijekom godine, između ostalog, i uključivanjem projekta podrške provedbi Cjelovite kurikularne reforme kada se za sljedeću fazu njezine provedbe precizno definiraju svi dijelovi provedbe projekta tj. kad se po završenoj stručnoj i javnoj raspravi izrade: završni kurikularni dokumenti, definiraju zaduženja stručnih agencija sustava zaduženih za provedbu sljedeće faze CKR-a u području stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika, razvoja i uspostave sustava ocjenjivanja, vrednovanja i izvještavanja vezano uz provedbu kurikularne reforme te precizno odredi dinamika provedbe navedenih aktivnosti i potrebna pripadajuća sredstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upisano 500 prvašića manje Počela je škola! Evo koje sve promjene za učenike i roditelje donosi reforma Djeca u školi (Foto/Arhiva: Dusko Marusic/PIXSELL) u ponedjeljak Počinje nova školska godina, provjerite što se sve mijenja za više od 464 tisuće učenika

Projekt podrške provedbi Cjelovite kurikularne reforme u okviru Operativnog programa Europskog socijalnog fonda, kao i svi drugi projekti, podliježe istim zahtjevima postupaka pokretanja i financiranja provedbe. Drugim riječima, za njegovo financiranje potrebno je pripremiti projektnu prijavu koja će sadržavati sve bitne elemente sljedeće faze provedbe kurikularne reforme s precizno i jasno definiranim potrebnim sredstvima za provedbu.

Prolongiranje pokretanja projekta ne znači gubitak sredstava jer je podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme jedno od područja ulaganja predviđenih navedenim Operativnim programom. Stoga nema zapreke za podršku provedbi kurikularne reforme kad se za to ispune prethodno navedeni uvjeti, stoji u priopćenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene