Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako do posla?

Mrsićev model od 1.600 kuna neki mogu samo sanjati. Doznajte tko!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O odrađivanju pripravničkog staža putem Mrsićeva modela mladi fizioterapeuti mogu samo sanjati.

Priliku za odrađivanje stručnog staža i dobivanje licence treba osigurati Zavod za zdravstveno osiguranje, a taj isti zavod već sedam mjeseci nije raspisao natječaj. Fizioterapeuta nam kronično nedostaje, s visokih učilišta svake ih godine izlazi sve više, ali umjesto u bolnice, odlaze na burzu s koje ih nitko ni ne pokušava skinuti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar Mrsić u Dnevniku PADA BROJ NEZAPOSLENIH 'Moramo napraviti više, ne želimo da Hrvatska ostari i postane zemlja bez ljudi' Slika nije dostupna Dobili su priliku NOVE PRILIKE ZA ZAPOŠLJAVANJE 'To će biti jedno novo iskustvo'

U vukovarsku, ali i bilo koju drugu bolnicu u Hrvatskoj, budući fizioterapeut Ivan Špoljarić može ući samo kao pacijent. "Mi po završetku fakulteta moramo odraditi pripravnički staž u trajanju od 12 mjeseci, ali ministarstvo ne raspisuje natječaje od jedanaestog mjeseca prošle godine", kaže fizioterapeut Ivan Špoljarić.

Od tada su samo na vukovarskom veleučilištu diplomirala dva naraštaja fizioterapeuta, a u školovanje su puno uložili. "Godina se plaća 9.500 kuna plus hrana, smještaj i sad je to žalosno kad završimo to sve da nemamo priliku se dokazati", ističe Ivan.

Nadali su se da će ih u bolnice pustiti kroz takozvani Mrsićev plan, ali ni tu nisu dočekani raširenih ruku. "Ni to nam ne dozvoljavaju zato što smo u mreži plaćenih pripravničkih mjesta", kaže Ivan. Pripravničkih mjesta za koje plaću mora osigurati Zavod za zdravstveno osiguranje. Ministar, tvrdi, posla će biti.

"Definitivno smo već pustili natječaj na prošlom upravnom vijeću za doktore medicine, a na sljedećem će biti za ostale grupe zdravstvenih profesionalaca", rekao je ministar Rajko Ostojić. Sljedeći natječaj bit će raspisan u rujnu. Do tada će još više diplomiranih fizioterapeuta kraj bolnica samo prolaziti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene