Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mreža mladih Hrvatske

'Mladi, uključite se u donošenje odluka!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mreža mladih Hrvatske, u suradnji s Nacionalnom radnom skupinom za strukturirani dijalog je na konferenciji za mlade pod nazivom "Tko te pita? EU pita" okupila dvjestotinjak mladih iz čitave Hrvatske.

Konzultacijska konferencija "Tko te pita? EU pita" Mreže mladih Hrvatske okupila je u srijedu u Zagrebu mlade zainteresirane za sudjelovanje u kreiranju politika Europske unije, a podršku im je svojim govorom pružio i pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih Hrvoje Sadarić.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

Osim predstavnika Ministarstva, sudionicima konerencije obratili su se Marko Boko, predsjednik Mreže mladih Hrvatske i Anamarija Sočo, u ime Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog koji su pobliže objasnili proces sudjelovanja mladih u kreiranju politika Europske unije.

Egzodus kakav moderna Europa ne pamti: 'I tu ih pustiš, tu je šuma. I sad kako im Bog da'

Daniela Širinić s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Antonia Kuzmanić iz Savjeta mladih Grada Splita održale su izlaganja na temu sudjelovanja mladih u politici te ponudile nekoliko pristupa koji objašnjavaju nezainteresiranost mladih za političke procese. Nakon izlaganja, održana je debata i rasprava na temu Sudjeluju li mladi dovoljno u donošenju odluka?, a potom je na tu temu uslijedio niz radionica u skupinama te predstavljanje rezultata radionica.

Cilj konferencije bio je pružiti mladima priliku da na kreativan i zabavan način razgovaraju i raspravljanju o izazovima koji se vežu uz sudjelovanju mladih u političkom životu. Mišljenja i prijedlozi mladih iz Hrvatske, ali i ostatka Europe, postat će temelj za Rezoluciju Vijeća ministara Europske unije o osnaživanju mladih za sudjelovanje u političkom životu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene