Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

I prosječna hrvatska obitelj može se počastiti odmorom u Dubrovniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri milijuna turista na Jadranu sjajni su rezultati kakvi se očekuju i u nastavku sezone. Porast bilježe sva morska odredišta pa i ona najluksuznija i najskuplja poput Dubrovnika.

Istražili smo može li se u Dubrovniku odmarati i prosječan potrošač i otkrila sjajnu vijest za sve one s tanjim novčanikom. Daniele je talijanski turist koji je odlučio tijekom kolovoza obići cijelu hrvatsku obalu. Nakon smještaja u hotelu pa do kupnje suvenira Daniele tvrdi, 'Dubrovnik ima svoju cijenu'. 'Dubrovnik je skuplji od ostalih gradova, jer ovdje kruzeri svakodnevno dovode tisuće gostiju i svi restorani i trgovine okrenute su turistima', smatra Daniele.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

Oni koji ne pitaju za cijene u najluksuznijim hotelima noćenje plaćaju više od 200 eura po glavi. Ipak prosječni gosti hotel mogu platiti i četiri puta jeftinije. 'Pričajući o polupansionu i našem hotelu Cavtat koji je najmanji i ima 3 zvjezdice; tamo je prosječna cijena po osobi, sad u top sezoni 50 eura. Znači to je spavanje, doručak i večera', kaže Luka Radović.

Ako se odluče all inclusive, odnosno plaćene sve obroke i piće cijeli dan, to će dodatno platiti desetak eura. Primjerice, kod odmora četveročlane obitelji otac i majka plate punu cijenu, dok je za djecu najčešće popust od 50 posto.

Turisti koji u Dubrovniku borave tjedan dana svoj program će najbrže i najjeftinije ispuniti ako kupe ovu karticu. Za 220 kuna oni dobiju ulaz u 8 gradskih muzeja, šetnju gradskim zidinama, jeftinije restorane i gradski internet.

Iako je Dubrovnik na glasu kao preskup, s malo truda uštedi se veliki novac. Primjerice, kava na Stradunu je 15 kuna no u obližnjoj ulici dvostruko je jeftinija. Prema našem izračunu, sedmodnevni odmor četveročlanu obitelj u glavnoj sezoni stajati će 1250 eura. A, najslađi dio odmora, kupanje, za sve je besplatno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene