Istaknuti članovi Mosta sastali su se u Križevcima gdje rade na daljnjim planovima za stranku. Na upit novinara osvrnuli su se na pitanje otkupa Ine.

Galerija +0 Božo Petrov (Dnevnik.hr)

Mostovci su se u Križevcima okupili posljednjih dana gdje razgovaraju o planovima za stranku. Ovo okupljanje istaknutih članova Mosta na sjeveru Hrvatske događa se uoči početka sjednice Sabora.

Vezani članci Božo Petrov, predsjednik Mosta Božo Petrov u Dnevniku Nove TV: "Ako se sad ne provede referendum, ludilo i dvostruka pravila koja smo gledali - ponovit će se ujesen" Predsjednik Zoran Milanović HDZ objavio fotomontažu Milanovića i bocnuo: "I kad ne daje izjave - uvijek sa svojim mališanima!"

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je da je Mostu: ''izuzetno bitno da hrvatsko društvo bude pravedno i da sustav bude transparentan u svim segmentima, da poduzetnici imaju dobar okvir u kojim će otvarati radna mjesta''.

''Vjerujem da ćemo sa zakonskim inicijativama koje smo predstavili zadnja dva mjeseca nastaviti raditi istim tempom i očekujemo da će to građani prepoznati.

Na pitanje o otkupu dionica Ine Petrov je kazao: ''Naš stav o Ini je isti. Problem je da sadašnja vlast ne radi ništa po tom pitanju. Kad su nam predstavili ideju za otkup Ine prihvatili smo je i aktivno predložili kako to napraviti. Na žalost priča o otkupu Ine je priča o otkupu HEP-a. Tu nije bilo jasnog, čistog motiva u cijeloj priči. Mi i dalje smatramo da je Ina i dalje izuzetno bitna, da se treba ići u otkup''.

Smatra da nije kasno da se krene u preuzimanje Ine. ''Samo se za to treba odlučiti. Pitanje je da li Andrej Plenković i drugi članovi Vlade imaju za to namjere'', rekao je Petrov.

U sljedećim mjesecima u Saboru neće tražiti smjene ministara nego, kaže, inicirati zakone, prvenstveno vezane za poduzetništvo. ''Nećemo se baviti smjenama nego onime što je važno za ljude da ostanu u Hrvatskoj. Da se omogući poduzetnicima da budu konkurentniji na tržištu, da mogu lakše izvoziti'', rekao je Petrov te dodao da će se boriti za manje birokracije budući da se poduzetnici žale, da se više bave birokracijom nego samim poduzetništvom. Također je napomenuo da Most nastavlja s poticanjem reforme pravosuđa.

 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju