Vlada je raspisala poziv za savjetnika koji će pomoći Vladi u planu otkupa dionica Ine od mađarskog Mola.

Galerija


U natječaju se predviđa i da nakon što država otkupi dionice Mola krene i u njihovu prodaju strateškom partneru.

Vezani članci Mislav Bago u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Analiza Mislava Bage: "Sumnjam da će Plenkoviću proći zabrana rada nedjeljom, a ako obeća i ovo onda znači da je gusto" Zgrada Ine (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Vlada pokrenula dubinsko snimanje Ine, očekuju se informacije o vrijednosti tvrtke

Podsjetimo, Vlada je na Badnjak prošle godine najavila otkup dionica od mađarskog MOL-a ne spominjući tada i mogućnost da će se tražiti strateški partner. No od ljeta u Banskim dvorima više ne isključuju mogućnost da država nađe i novog strateškog partnera koji bi upravljao INO-m. Poziv se šalje na 18 konzultanata koji u mjesec dana moraju Vladi dostaviti svoje modele.

''Zadatak savjetnika bit će poduzimanje svih aktivnosti i pružanje svih usluga potrebnih kako bi se Vladi pomoglo u pripremi, raspravi i pregovorima o transakciji i kupnji dionica, kao i o mogućoj naknadnoj prodaji tih dionica strateškom partneru'', rekao je ministar financija Zoran Marić.

''Nezahvalno je govoriti dok se ne snimi situacija, dok se ne zna procjena vrijednosti bilo kojeg rješenja. Nakon što se izvrši analiza dubinska, izvrši procjena vrijednosti Ine onda ćemo moći govoriti i koji su najbolji potezi za Republiku Hrvatsku kad je riječ o Ini'', kaže ministar državne imovine Goran Marić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr