Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Press konferencija

Most u Zadru pretresao goruće hrvatske teme: "Naše politike rade u korist samopromocije briselskih činovnika"

Božo Petrov (Borna Filic/PIXSELL)
Božo Petrov (Borna Filic/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Božo Petrov (Borna Filic/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Most je u Zadru održao press konferenciju oko gospodarskog pojasa. Dotakli su se i nekih drugih tema.

"Hrvatska je zbog idućih generacija dužna proglasiti isključivi gospodarski pojas. Talijani bez ikakve kontrole ulaze u naše more. Naše politike rade u korist samopromocije kod briselskih činovnika. Tražit ćemo proglašenje u svim županijama. Jedna je vlada pala zbog INA-e, a u drugoj je jedan od naših uvjeta bilo proglašenje gospodarskog pojasa. Vlasnik mora nije ni Plenković ni Miro Bulj" rekao je Miro Bulj.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja na parlamentarnim izborima Nikola Grmoja - Mostov kandidat za premijera Slika nije dostupna Zločesto! HDZ objavio fotomontažu Milanovića i bocnuo: "I kad ne daje izjave - uvijek sa svojim mališanima!"

Mi smo inzistirali na proglašenju gospodarskog pojasa, rekao je medijima Božo Petrov. "Plenković je pokušao sve da se to ne implementira. I zbog toga, ali i zbog Agrokora i arhiva postali smo nepoželjni gost u toj Vladi. Oni se bave samo onime što im odgovara. -Hoćete li razgovarati i sa zadarskim nadbiskupom da vam HBK da potporu? -Ukoliko HBK snažna da je potrebno zaštititi more, to će učiniti neovisno o stajalištu neke političke stranke.

Komentirali su i Inu. "Građani nemaju pojma što se događa, vlada nije transparentna i nemamo energetsku strategiju. Pozivam vladu da napravi plan kako bi smo znali na koji način i s kime ćemo u pregovore" rekao je Petrov.

Premijer ne ostavlja dojam da ga dira verbalni sukob Amerikanaca i Rusa, poručuju. A Petrov nastavlja: "on relativizira sve, ne samo Amerikance i Ruse, nego i našu unutarnju i vanjsku politiku. Hrvatska je zemlja s najviše diplomata, a vanjska politika je u nikad goroj situaciji".

"Bi li ikome poput nas palo na pamet srušiti Vladu zbog Ine i kazati 'nećemo fotelje' nakon 3 mjeseca?" pita se Bulj.

Novinare je zanimalo hoće li Most podržati kandidaturu predsjednice, a Petrov je poručio da se Most ne bavi kalkulacijama. "Tko računa na našu potporu, nas ne interesira. Kada budemo smatrali da trebamo imati svog predsjedničkoga kandidata, Most će dati svog kandidata" rekao je.

Mostovci su za kraj komentirali i koncesiju luke Gaženica turskoj tvrtki. Štetna je, poručuju.
"To je pogodovanje turskim interesima. Dajemo je Turcima za vrlo mali iznos za 30 godina, ona treba biti hrvatska" rekao je Bulj.

"Turskim Todorićima dat ćemo Gaženicu za bagatelu. U izgradnju je potrošeno 2.3 milijarde kuna, a mi bismo trebali dobiti 60 milijuna u 20 godina, a 20 milijuna smo dali za konzalting za vrijeme Kamete i Livakovića. Ta Erdoganova turska konjica udružila se s ratnim profiterima. To zadarski direktori Antić i Paša tijekom komunizma ne bi dopustili. Ono što Kalmeta radi, 12 puta boji tunele, to može svaka budala" rekao je zadarski županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene