Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz skandala

Pokrenuta inicijativa za razrješenje kontroverznog ravnatelja bolnice: "Mi se ovdje nećemo zaustaviti"

Tomislav Dujmenović i pacijentice sisačke bolnice
Tomislav Dujmenović i pacijentice sisačke bolnice Foto: Cropix / DNEVNIK.hr
Pokrenuta je inicijativa za žurno razrješenje ravnatelja Opće bolnice u Sisku Tomislava Dujmenovića.

Županijske vijećnice Mosta Ljiljana Lampert i Luca Gašpar Šako prozvale su ravnatelja Opće bolnice u Sisku Tomislava Dujmenovića za laži. Od župana Ivana Celjaka traže žurno razrješenje Dujmenovića.

Njihov zahtjev prenosimo u cijelosti.

"Poštovani župane Ivane Celjak, iako je ovo samo kap koja je prelila čašu, ne možemo više tolerirati nebrigu, diskriminiranje, omalovažavanje i ponižavanje kako pacijenata tako i osoblja sisačke bolnice.

Naša bolnica nije u ovakvom stanju samo od potresa, već i otprije. Zgrade su se raspadale, ništa nije održavano, štakori su bila svakodnevna pojava, pacijenti su bili u nehumanim uvjetima, a osoblje je prepušteno samo sebi.

Ovakvo javno ponašanje ravnatelja Tomislava Dujmenovića je sramota za cijelu županiju i nas građane. Lagati javno pred kamerama da su pacijentice s fotografije dobro i da to nije utjecalo na njihovo stanje u najmanju je ruku gnjusno. Nažalost, ovo nije prvi put da su pacijenti u nehumanim uvjetima.

Pročitajte i ovo Zaštitar ispred OB Sisak Novi incident Skandalozan potez kontroverznog ravnatelja: Pogledajte kako je naša novinarka istjerana iz kruga bolnice

Stoga od Vas zahtijevamo da već danas razriješite dužnosti ravnatelja Tomislava Dujmenovića jer je to najmanje što ste dužni građanima naše županije. Ako ne udovoljite našem zahtjevu mi se ovdje nećemo zaustaviti jer ćemo poduzeti sve daljnje pravne korake kao županijske vijećnice.

Pročitajte i ovo Tomislav Dujmenović i pacijentice sisačke bolnice Novi detalji užasa Pacijentica sa šokantne fotografije preminula istog dana, iz bolnice sutradan obavijestili dom, a ravnatelj kasnije tvrdio da je - dobro

Ovaj zahtjev objavljujemo javno, šaljemo medijima i svim županijskim vijećnicima kako bi javnost bila upoznata. Ako netko od županijskih vijećnika podržava naš zahtjev, možete se izjasniti odgovorom na sve u ovoj elektroničkoj poruci.

U nadi da ćete postupiti odgovorno, moralno i etično, ostajemo sa štovanjem", napisale su vijećnice.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene