Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi detalji užasa

Pacijentica sa šokantne fotografije preminula istog dana, iz bolnice sutradan obavijestili dom, a ravnatelj kasnije tvrdio da je - dobro

Tomislav Dujmenović i pacijentice sisačke bolnice
Tomislav Dujmenović i pacijentice sisačke bolnice Foto: Cropix / DNEVNIK.hr
Istoga dana kada je nastala šokantna fotografija dviju žena koje su smještene na jedan strečer jedna je od njih preminula. Ravnatelj bolnice pet dana kasnije tvrdio je da su obje zbrinute.

Nakon što je javnost zgrozila fotografija na kojoj se vide dvije starije žene kako leže na jednom strečeru u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku, doznajemo iz izvora u toj bolnici da je jedna od njih preminula istog dana kada je nastala fotografija - u petak 14. travnja.

Fotografija je u medijima objavljena tek 19. travnja, nakon što ju je prvo objavila udruga Hitna uživo 194 na Facebooku. 

"Glavni tehničar je sve znao. Ta je bolnica leglo nehumanog. Trebali su otići po doktora, ali nisu", rekao je za DNEVNIK.hr zdravstveni djelatnik iz bolnice koji je dobro upoznat sa situacijom, ali je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman.

Tomislav Dujmenović i pacijentice sisačke bolnice Dvije pacijentice na strečeru (Foto: DNEVNIK.hr)

Druga žena s fotografije čak je tjedan dana bila smještena na hitnom prijamu iako je, doznajemo od izvora bliskih udruzi Hitna uživo 194, u bolnici tada bilo 25 slobodnih kreveta. 

Tek je nakon objave afere u medijima žena smještena na odjel.

Pročitajte i ovo Tomislav Dujmenović, ravnatelj bolnice Dvije pacijentice u istom krevetu Ravnatelj sisačke bolnice o fotografiji koja je šokirala javnost: "To ni meni nimalo lijepo ne izgleda. Napravit ćemo interni nadzor"

Pitali smo ravnatelja Dujmenovića je li istina da je pacijentica umrla. "U tijeku je stručni nadzor i ne mogu davati daljnje informacije. Što se tiče podataka o pacijentima i njihovim dijagnozama, iste ne smijemo iznositi u javnosti zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka", poručio je Dujmenović za DNEVNIK.hr. Zanimljivo je da je Dujmenović 19. travnja, pet dana od nastanka fotografije, za Dnevnik Nove TV govorio o stanju pacijentica. 

Potvrda iz Doma

Kontaktirali smo Ministarstvo zdravstva o tom slučaju. Rekli su nam samo da je inspekcija unutar bolnice još uvijek u tijeku.

Obje žene koje su taj petak hospitalizirane u sisačkoj bolnici bile su korisnice Obiteljskog doma za starije Rebić. U toj su nam ustanovi potvrdili da su obje prevezene u sisačku bolnicu u petak 14. travnja između 15 i 16 sati sanitetskim prijevozom. 

Dan kasnije, u subotu, iz bolnice su obavijestili dom da je jedna od njih preminula

Pokušali smo stupiti u kontakt sa sinom preminule žene, no on ne želi javno istupati. 

"Zbrinuti su taj dan"

Ravnatelj bolnice Dujmenović 19. travnja, kada je šokantna fotografija izašla u javnost, tvrdio je da su obje žene - dobro

"Iako je situacija bila ružna, svi teško bolesni pacijenti zbrinuti su taj dan i spašeni su im životi. Iako je to bila nelagoda za te pacijente, to je u tom trenutku bila neizbježna situacija. Na taj način spasili smo puno gori i puno lošiji scenarij, na taj način spašavali smo ljudske živote", rekao je za Dnevnik Nove TV 19. travnja ravnatelj OB-a Sisak Tomislav Dujmenović.

Rekao je tada da je stanje dviju pacijentica s fotografije dobro, da su hospitalizirane i nadao se da će im boravak u bolnici kratko trajati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene