Obavijesti Video Pretražite Navigacija
očekuje se probijanje zvučnog zida

Tri dana zaredom provodit će se letačke aktivnosti: Provjerite koje županije će nadlijetati lovački avioni MORH-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva obrane izvijestili su kako je u srijedu, četvrtak i petak moguće očekivati probijanje zvučnog zida u okviru redovitih letačkih aktivnosti lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Od 12 do 16 sati u srijedu te u četvrtak, 11. studenog i petak, 12. studenog od 10 do 16 sati, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Planirani se probni letovi održavaju na podzvučnim brzinama u privremenoj zoni probnih letova "Čazma" koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu 600 do 1000 metara iznad tla.

Nakon probnih letova u privremenoj zoni probnih letova "Čazma", provodit će se zadnja faza ispitivanje aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko je stan dodijelio? Otvorili predmet: Stan ministra Banožića pod povećalom Povjerenstva za sukob interesa

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna problemi u vojsci Oglasio se MORH: "Milanović je poslao vojsku u BiH bez papirologije. Spriječili smo međunarodni skandal"

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje, izvijestili su iz MORH-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene