Zvučni zid, ilustracija
Zvučni zid, ilustracija Foto: Afp

Ministarstvo obrane javilo je kako se tijekom dana može očekivati probijanje zvučnog zida iznad više županija.


Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u ponedjeljak, 25. listopada 2021. u periodu od 10 do 17 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, objavio je MORH.

"Planirani su probni letovi na podzvučnim brzinama u vremenu od 10 do 12 sati u privremenoj zoni probnih letova 'Čazma', koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu 600 do 1000 metara iznad tla.

Mario Banožić MORH odgovorio Milanoviću: ''Imao je 25 godina 1991. Zašto se nije dobrovoljno prijavio rat?''

Nakon probnih letova u privremenoj zoni probnih letova 'Čazma', provodit će se zadnja faza ispitivanja aviona u vremenu od 12 do 17 sati, tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida, i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera", piše u priopćenju Ministarstva obrane, koje moli građane za strpljenje i razumijevanje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju