MORH je objavio fotografije dijelova aviona MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji se srušio prije dva dana na području Virovitičko-podravske županije. Izvučeni su i cestovnim putem prevoze se do Zagreba.

Galerija Dijelovi srušenog aviona MiG-21 pronađeni i prevoze se u Zagreb Dijelovi srušenog aviona MiG-21 pronađeni i prevoze se u Zagreb Dijelovi srušenog aviona MiG-21 pronađeni i prevoze se u Zagreb +2 Dijelovi srušenog aviona MiG-21 pronađeni i prevoze se u Zagreb

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske na svojim je stranicama danas objavilo fotografije dijelova srušenog aviona MiG-21.

U izvlačenju ostataka srušenog zrakoplova sudjelovali su pripadnici Zapovjedništva za potporu sa sredstvima za prijevoz i utovar - dizalice, kamioni i labudice.

Danijel Borović, umirovljeni pilot HRZ-a Piloti vojnih aviona za Dnevnik Nove TV o padu MiG-a: "Sreća je bila da motor nije trenutačno stao"

Dijelovi srušenog aviona MiG-21 pronađeni i prevoze se u Zagreb Dijelovi srušenog aviona MiG-21 pronađeni i prevoze se u Zagreb (Foto: MORH)

Medijima se u četvrtak obratio i brigadni general Ivan Turkalj, koji je rukovodio operacijom pronalaženja pilota i ostataka zrakoplova. Potvrdio je kako je pronađena crna kutija, ali još nije poznato u kakvom je stanju. Medijima se obratio na mjestu koje je od točke pada udaljeno 150 metara.

Transport olupine MiG-a Dijelovi MIG-a odvezeni u Zagreb, slijedi istraga: "Ovo je možda upozorenje da se ne forsiraju nikakve vježbe dok ne dođu novi zrakoplovi"

Sve slike možete pogledati u našoj galeriji.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju