Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A Talijani uživaju...

More na Jadranu ispodprosječno hladno, doznajte krivca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satelitska mjerenja u analizi centra Adriatic sea forecasting system, sugeriraju da su površinske temperature mora na većem dijelu Jadrana niže od 0,5 do čak 3 stupnja Celzija, u odnosu na prosjek.

Odstupanja u temperaturi mora su najveća uz crnogorsku i albansku obalu, ali i uz dio obale srednje i južne Dalmacije, prenosi Crometeo.

Pročitajte i ovo Ilustracija toplinski val Temperature mora: Najniže 21 stupanj, najtoplije čak 28 Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Što nas čeka idućih dana? Meteorolog otkriva kakva će biti jutra koja su pred nama - vozači bi trebali biti na oprezu

>> Zabrane prometa zbog bure, kolona teretnih vozila na Bajakovu

Najtoplije more na Jadranu se međutim nalazi na talijanskoj obali, gdje je njegova temperatura oko poluotoka Gargano čak 26 stupnjeva Celzija.

U Hrvatskoj je more najtoplije tijekom jučerašnjeg dana bilo u Puli i Lastovu s izmjerena 24°C. Drugdje je većinom od 21 do 23°C.

U Šibeniku je, međutim, jučer u 8 sati ujutro izmjereno samo 19 stupnjeva Celzija pa su se turisti na plažama odlučivali više za sunčanje nego kupanje.

Čini se kako je za niže temperature mora ipak odgovorna bura, koja miješa slojeve mora tako da do površine dolaze hladniji slojevi iz dubljih predjela.

Bura je zadnjih dana podno Velebita imala česte olujne udare, a čak i tijekom nedjelje zabilježeni su udari preko 100km/h. No, u narednim danima bi trebala oslabjeti pa će se u more na našoj obali opet vratiti ugodnije temperature za kupanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene