Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Status podigao prašinu

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Obrat u slučaju koji je šokirao Zagrepčane! Policija: "Nikome ništa nije palo na glavu..."

Policija, ilustracija - 1
Policija, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Zagrepčane je u četvrtak poslijepodne uznemirio status na Facebooku djevojke koja je tvrdila da je na mladića u Branimirovoj ulici u centru grada, dok se vozio romobilom, pala cigla. Danas se dogodio obrat u cijeloj priči. Policija za sugrađane zato ima upozorenje.

Društvenim mrežama munjevitom brzinom proširio se status Zagrepčanke koja je na Facebooku jučer poslijepodne opisala iskustvo u Branimirovoj ulici u centru Zagreba.

Ispričala je kako je mladiću ispred nje pala cigla na glavu i raskrvarila ga. Sve je objasnila u statusu. 

"Nikad u životu nisam imala ovoliko tuđe krvi na sebi", napisala je i dodala kako je krvi bilo posvuda. 

Status je, kaže, objavila kako bi sugrađane upozorila da paze. Napisala je i kako je mjesto bilo zaštićeno skelama te prozvala nadležne da se bolje brinu o obnovi.

Ispod objave, koja je izazvala lavinu komentara, javio se i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Napisao je da mu je žao što se ovo dogodilo, a kako je doznao na Hitnoj, nesretni mladić (21) zadobio je manju kontuziju glave. 

Pročitajte i ovo Nesreća u Zagrebu - 3 očevid u tijeku FOTO Nesreća na poznatom zagrebačkom raskršću: "Začuo se strašan udarac"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POTPUNA MODERNIZACIJA Tomašević otvorio obnovljeni učenički dom u Zagrebu pa najavio: "U jednom trenutku Zeleni val će ostati bez jednog traka"

"Provjeravamo status zgrade, odnosno radi li se o adekvatno osiguranom gradilištu", rekao je Korlaet te dodao kako obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada, već Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu. Kaže i kako se, koliko on zna, u ovom slučaju niti ne radi o zgradi u organiziranoj postpotresnoj obnovi.

"Dajemo - kao Grad - sve od sebe da umanjimo rizik od ovakvih nesreća, osiguravanjem puteva, skidanjem nestabilnih elemenata etc.", rekao je.

Oprez na romobilima!

U zagrebačkoj policiji danas objašnjavaju što se točno dogodilo. Kažu kako nikome cigla nije pala na glavu.

"Mladić je glavom udario u građevinsku skelu koja je bila propisno postavljena. Nije imao zaštitnu kacigu. Lakše je ozlijeđen", rekla je za DNEVNIK.hr glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti.

Zagrebačka policija odmah po dojavi izašla je na teren i napravila očevid.

U zagrebačkoj policiji podsjećaju na akciju koju su proveli u utorak, u kojoj su uočili velik broj vozača romobila bez zaštitne kacige. 

Kontrolirali su ukupno 113 vozača ciljanih vozila (najčešće su to bili romobili s električnim ili motornim pogonom, segwayi, hoverboardi i dr.) te je utvrđeno ukupno 78 ciljanih prekršaja.

Najviše prekršaja, njih 47, odnosi se na nenošenje kacige.
Pet vozača koristilo se slušalicama tijekom vožnje, a njih 25 nije se pridržavalo odredbe za kretanje osobnog prijevoznog sredstava po biciklističkoj traci ili stazi. Zabilježen je i jedan slučaj neispravnih svjetala na osobnom prijevoznom sredstvu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene