Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posebna akcija nadzora

Policija počela kontrolirati vozače električnih romobila: Najčešće rade ovaj prekršaj

Električni romobili: Ilustracija - 3
Električni romobili: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebačka policija u utorak 4. listopada 2022. provela je ciljanu akciju u kojoj su u fokusu bili vozači osobnih prijevoznih sredstava u prometu.

Izmjenama Zakona o sigurnosti na cestama po prvi se puta zakonski regulira sudjelovanje u prometu električnih romobila, električnih monocikala, segwaya i slično, koji se svrstavaju u posebnu kategoriju vozila, za koju je uveden i zajednički izraz - osobno prijevozno sredstvo.

Za vrijeme akcije policijski službenici Policijske uprave zagrebačke kontrolirali su ukupno 113 vozača ciljanih vozila (najčešće su to bili romobili s električnim ili motornim pogonom, segwayi, howerboardi i dr) te je utvrđeno ukupno 78 ciljanih prekršaja, javila je zagrebačka policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna antikorupcijsko vijeće i svjedoci "Ovo se nije događalo ni u vrijeme Sanadera": Oporba tvrdi da HDZ zabranjuje saslušanje o Ini zbog svog lopovluka

Najviše prekršaja, njih 47, odnosi se na nenošenje kacige,
pet vozača koristilo je slušalice tijekom vožnje, a njih 25 nije se pridržavalo odredbe za kretanje osobnog prijevoznog sredstava po biciklističkoj traci ili stazi. Zabilježen je i jedan slučaj neispravnih svjetla na osobnom prijevoznom sredstvu.

Pročitajte i ovo Plakati UNICEF-a Hrvatska VIŠE ŠTETE NEGO KORISTI Psihološko društvo reagiralo na povučene plakate UNICEF-a: "O mentalnom zdravlju treba govoriti na primjeren način"

"Osim ciljanih prekršaja, za vrijeme provedbe akcije utvrđen je još 161 ostali prekršaj", objavila je zagrebačka policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene