Električni romobili: Ilustracija - 3
Električni romobili: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Zagrebačka policija u utorak 4. listopada 2022. provela je ciljanu akciju u kojoj su u fokusu bili vozači osobnih prijevoznih sredstava u prometu.


Izmjenama Zakona o sigurnosti na cestama po prvi se puta zakonski regulira sudjelovanje u prometu električnih romobila, električnih monocikala, segwaya i slično, koji se svrstavaju u posebnu kategoriju vozila, za koju je uveden i zajednički izraz - osobno prijevozno sredstvo.

Za vrijeme akcije policijski službenici Policijske uprave zagrebačke kontrolirali su ukupno 113 vozača ciljanih vozila (najčešće su to bili romobili s električnim ili motornim pogonom, segwayi, howerboardi i dr) te je utvrđeno ukupno 78 ciljanih prekršaja, javila je zagrebačka policija.

Peđa Grbin "Ovo se nije događalo ni u vrijeme Sanadera": Oporba tvrdi da HDZ zabranjuje saslušanje o Ini zbog svog lopovluka

Najviše prekršaja, njih 47, odnosi se na nenošenje kacige,
pet vozača koristilo je slušalice tijekom vožnje, a njih 25 nije se pridržavalo odredbe za kretanje osobnog prijevoznog sredstava po biciklističkoj traci ili stazi. Zabilježen je i jedan slučaj neispravnih svjetla na osobnom prijevoznom sredstvu.

Plakati UNICEF-a Hrvatska Psihološko društvo reagiralo na povučene plakate UNICEF-a: "O mentalnom zdravlju treba govoriti na primjeren način"

"Osim ciljanih prekršaja, za vrijeme provedbe akcije utvrđen je još 161 ostali prekršaj", objavila je zagrebačka policija.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju