Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donešena odluka

Mitrović dobio spor protiv Hrvatske: Dokazao sam bahat rad carinskih organa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Dubrovniku odlučio je u korist srpskog poduzetnika Željka Mitrovića i zabranio prodaju sporne jahte 'El Bosco V'.

'Zadovoljan sam što sam uspio dokazati nezakonit i bahat rad carinskih organa. Više puta sam spomenuo da vjerujem u hrvatske pravosudne organe jer se njihova nezavisnost i bazira na rasterećenju od nacionalne i vjerske pripadnosti', komentirao je Mitrović novinaru Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

'Želim se zahvaliti hrvatskim medijima na profesionalnom i balansiranom praćenju ovog slučaja', dodao je Mitrović. Na upit hoće li prekinuti bojkot prema Hrvatskoj Mitrović je rekao kako 'bojkot nije ni stupio na snagu'.

Mitrovićev odvjetnik Neven Cirkvenij objasnio je kako ovom, takozvano privremenom, mjerom suda niti jedna od strana ne može raspolagati zaplijenjenim brodom do okončanja postupka. Dodao je i kako je njegov klijent podnio zahtjev iz straha da se brod ne proda za cijenu manju od stvarne vrijednosti čime bi mu bila načinjena nenadoknadiva šteta.

Podsjetimo, vlasnik TV Pink Željko Mitrović pokrenuo je medijski rat protiv Hrvatske, nakon što mu je hrvatska carina zbog kršenja propisa zaplijenila luksuznu jahtu i stavila je na prodaju.

Mitrović je odlučio zabraniti reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije te je najavio blokadu hrvatske glazbe i kinematografije u svih pet zemalja u kojima Pink ima svoje televizije kao i 'posebnu brigu o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske'.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene