Studenti druge godine studija novinarstva na Veleučilištu VERN' danas su u sklopu predavanja imali priliku razgovarati o iskustvima u novinarstvu s urednikom i novinarom Nove TV, Mislavom Bagom.


Studenti su profesoru izrazili želju za razgovorom s Mislavom Bagom, kojeg smatraju jednim od najpopularnijih i najprofesionalnijih novinara u Hrvatskoj. Predavanje i razgovor je održan na temu predizbornog, izbornog i postizbornog izvještavanja te praćenja područja politike, a studenti su imali priliku čuti mnoge primjere iz prakse kojima mogu obogatiti vlastito znanje.

Vezani članci Nova TV donosi sučeljavanja kandidata za gradonačelnička mjesta u četiri najveća grada Lokalni izbori 2021: Nova TV donosi debate ključnih kandidata za gradonačelnike četiriju najvećih gradova Vuk Vuković, predsjednik Ekonomskog savjeta Glasa poduzetnika Ekonomski strateg Glasa poduzetnika: "Bojim se da će si i ova Vlada razbiti zube upravo na ovoj reformi, kao što je Milanovićeva na zadnjem oporavku"

Studenti su Bagi postavili niz pitanja, a osobito ih je zanimalo umijeće intervjuiranja u kojem je Mislav Bago, prema misljenju studenata najbolji u Hrvatskoj.

"Najljepše mi je kada nekome tko počinje mogu prenjeti svoja iskustva u novinarstvu. Volim naglasiti kako je ovaj posao maraton, a ne šprint i da je pun pozitivnih i negativnih trenutaka. Cijenim dijalog sa studentima i mladima te izbjegavam držati 'ex cathedra' predavanja. U razgovoru sa studentima i mladim kolegama novinarima želim čuti što njih muči ili zanima i vjerujte mi, to su najbolji razgovori na obostrano zadovoljstvo", osvrnuo se Mislav Bago na gostujuće predavanje pred studentima i izrazio želju za novim sličnim prilikama.