Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjaci kritiziraju vladu

Mirovinska reforma mogla bi uništiti hrvatsko tržište kapitala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pljušte kritike po Vladinom prijedlogu o reviziji drugog mirovinskog stupa. Financijski stručnjaci im poručuju kako bi nova reforma mirovinskog sustava mogla čak i uništiti hrvatsko tržište kapitala.

Što će dogoditi ako nekoliko milijardi fondovskih kuna koje održavaju kakvu-takvu likvidnost odjenom nestane sa burze. Prognoze su katastrofične. 'Sama najava, a posebno realizacija tog projekta značila bi krah finacijskog tržišta i gotovo sam stoposto siguran i kraj tržišta kapitala u republici Hrvatskoj', smatra Dragan Kovačević iz HNS-a.

Pročitajte i ovo CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi

Kritike dolaze sa svih strana. Stručnjaci koji se bave ulaganjem na burzi Vladi poručuju kako kriza nije vrijeme za reformu mirovinskog sustava. Osim što ugrožava tržište kapitala, mijenjanje pravila loše djelujue na rejting države u svijetu.

A tržište je Vladine jučerašnje najave doživjelo najvećim poniranjem Crobexa u zadnja dva i pol mjeseca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene