Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu počinje suđenje Miri Čalušiću i članovima njegove skupine, zbog sklapanja lihvarskih ugovora, prijevara, prijetnji, te stavljanja u optjecaj krivotvorenog novca.


Miru Čalušića, njegova brata Hrvoja i strica Marijana policija je uhitila još početkom siječnja, a tužiteljstvo tvrdi da je Čalušić preko 25 lihvarskih ugovora od početka 2007. do rujna prošle godine zaradio više od 31 milijun kuna u nekretninama i novcu. Prvo ročište je odgođeno početkom lipnja zbog nedolaska dvoje odvjetnika i jedne optužene.

>>Policija u akciji: 50-ak građana ga optužilo za lihvarenje!

Vezani članci Ivo Sanader na suđenju (Foto: Pixsell,Sanjin Strukić) Sanader odbacio optužbe za Fimi mediju: ''Ako mogu o imovini sutra, sad me križa dosta bole'' Prijevarom do seksa (FOTO: Profimedia) Ispričao joj je da je otrovan i da mu samo seksom može spasiti život, ona povjerovala

Čalušića se tereti i za dvije prijevare, prijetnje smrću nasljednici jednog od njegovih dužnika, krivotvorenje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja, ali i stavljanje u optjecaj krivotvorenih novčanica. Čalušićev stric Marijan uz optužnicu za krivotvorenje isprava tereti se i da je iz kuće jednog dužnika odnio predmete vrijedne preko 30 tisuća kuna. Ostale optuženike se tereti za pomaganje u krivotvorenju isprava, ali i sakupljanje dugova. Novac su, po tvrdnjama tužiteljstva, nosili Čalušiću. Podsjetimo, magazin Provjereno Nove TV prvi je objavio reportažu o sumnjivim poslovima Mire Čalušića, nakon čega su građani krenuli s prijavama, a skupina je konačno i uhićena početkom godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook