Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne prestaju reakcije na Vladinu odluku o smanjenju subvencija prijevoza školaraca, no klubovi koalicije uputit će vladi amandman.


Zbog niza kritika nakon odluke o smanjivanju subvencija za prijevoz srednjoškolaca, zastupnički klubovi vladajuće koalicije, Vladi će uputiti amandman. Tražit će da naknada za prijevoz ostane na dosadašnjoj razini i da to bude privremeno.

Vezani članci Videozid o ocjenama učenika u prošloj školskoj godini - 1 Poplava odlikaša: Prošle školske godine gotovo svaki drugi učenik prošao je s odličnim, no pandemija je ipak ostavila traga na općem uspjehu Škola - 2 Bulj i lokalni stožer u školi ukinuli maske, iz županije se usprotivili. Oglasilo se i Ministarstvo obrazovanja

Cilj je definirati kriterije koji će odrediti imovinski cenzus za kasniju pravedniju raspodjelu subvencija.

O svemu se oglasio i Miro Bulj iz Mosta.

'Treba zaustaviti lopovluk i uhljebljivanje u državnim tvrtkama, smanjiti broj općina, gradova, županija, također smanjiti broj besmislenih agencija, ureda, uprava, ali nikako smanjiti prava sufinanciranja prijevoza učenika, to bi bio nastavak depopulacijske politike. Zbog navedenog, već imamo katastrofalne posljedice... Odlaze brojne obitelji iz nerazvijenih krajeva RH, kao što su Dalmatinska Zagora, otoci, Lika, Gorski kotar, Slavonija itd...', napisao je Bulj na svom Facebooku.