Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Oraha od DORH-a je zatražila službeno očitovanje je li mail zbog kojeg je smijenjena 'sitna politička korupcija' kako je to na konferenciji za medije rekao premijer Zoran Milanović.


Predsjednica Oraha Mirela Holy poslala je dopis DORH-u i zatražila službeno očitovanje o tome je li e-mail zbog kojeg je smijenjena politička korupcija. Naime, na konferenciji za medije prije dva dana premijer Zoran Milanović je upravo 'sitnu političku korupciju' naveo kao razlog zbog kojeg je morala otići.

Vezani članci Govor predsjednika Milanović na Općoj skupštini UN-a Govor predsjednika Milanovića pred UN-om: "Populisti i dezinformacijske kampanje ljuljaju povjerenje u medije i znanost" Borna Kotromanić Jedna od najbogatijih Hrvatica ne krije oduševljenje predsjednikom Milanovićem, otvoreno mu je poručila da ga obožava

Holy je uvjerena da DORH može utvrditi samo jednu stvar. 'Ja sam sigurna da odgovor ne može biti drugačiji nego da se ne radi o političkoj korupciji', rekla nam je i dodala kako korupcija podrazumijeva da je netko stekao materijalnu korrist.

Mirela Holy navukla pregaču i 'skuhala' izlazak iz krize

'Ja znam što sam napravila', kaže Holy i naglašava da nikakva sredstva nije primila.

Smatra da se premijer ne može razbacivati takvim terminima jer je korupcija teško kazneno djelo. Zato nakon odgovora DORH-a očekuje Milanovićevu javnu ispriku.

'To je blaćenje, rekao je da sam korumpirana političarka', odgovara na pitanje je li joj zasmetalo ono što je premijer spomenuo na konferenciji.

Podsjetimo, Mirela Holy odstupila je s mjesta ministrice zaštite okolišta nakon što je u javnost procurio mail u kojem je od predsjednika uprave Hrvatskih željeznica Renea Valčića zatražila da jednu od tajnica spasi od otkaza. Kasnije je istupila i iz SDP-a zbog, kako je objasnila, nepoštivanja politika na temelju kojih su dobili izbore.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook