Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održivi razvoj

Mirela Holy navukla pregaču i 'skuhala' izlazak iz krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa OR angažirala je OraHovce Mirelu Holy, Marinu Biti, Zlatana Reića, Mirjanu Matešić i Gordana Cmrečkog da napišu brošuru o održivom razvoju u obliku 'recepata'.

Koncept održivog razvoja nepoznat je hrvatskoj javnosti iako svi misle da sve znaju o održivom razvoju. Održivi razvoj poistovjećuje se sa zaštitom okoliša, no zaštita okoliša je samo jedna od tri bitne odrednice, stupa na kojima počiva održivi razvoj. Uz zaštitu okoliša tu su i gospodarstvo te društvena pravda. O problematici postoji iznimno veliki broj knjiga, časopisa i brošura, no problem sa svim tim izdanjima jest taj što ih malo ljudi čita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanjala modnu karijeru Biografija Mirele Holy: Iz Milanovićeve Vlade otišla zbog e-maila, nakon napuštanja SDP-a osnovala OraH Slika nije dostupna Ne žele koalirati Holy: Sve stranke kradu naše ideje i predstavljaju ih kao svoje

Stoga je, priopćavaju iz stranke, OraH odlučio o problemu odlučio informirati na ležerniji i neformalniji način.

'S obzirom na činjenicu da se u Hrvatskoj već godinama najviše čitaju i prodaju kuharice i tzv. self-help knjige, odlučili smo beskrupulozno eksploatirati te činjenice i promovirati brošuru koncepta kulinarskog doživljaja, odnosno kao prezentaciju recepata 'za održivi razvoj'. Ti recepti u stvari formule kako na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini možemo pomoći sebi i izgraditi bolje, uređenije, bogatije i u tom smislu ova brošura je mix, ili hibrid, knjige recepata i formula za samopomoć koja vodi k održivom oporavku države', kažu OraHovci.

Holy: U hrvatskoj politici se svi bore o nevažnim stvarima za građane

Predjelo dalmatinskog okusa, koje se sastoji od dalmatinskog pršuta, sira i salate od hobotnice predstavio je Zlatan Reić, a sve sastojke slavonskog čobanca otkrila je Mirela Holy. Kulinarske tajne središnje regije razotkrio je Gordan Cmrečki sa tanjurom na kojemu je servirana piletina s mlincima, a kulinarska avantura je završila desertomMarine Biti koja je ispekla fritule.

Prisutni su imali priliku kušati četiri regionalna jela čiju pripremu je razotkrio četveročlani kuharski tim, odnosno tim od dvije kuharice i dva kuhara u znaku paritetne demokracije jer bez toga nema održivog društva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene