Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka nagodbu

Srpski gospodarstvenik koji je uložio u Hrvatskoj skoro 60 milijuna eura zainteresiran za dio Agrokora

Miodrag Kostić na susretu gospodarstvenika (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Miodrag Kostić na susretu gospodarstvenika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Miodrag Kostić na susretu gospodarstvenika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Miodrag Kostić na susretu gospodarstvenika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Miodrag Kostić na susretu gospodarstvenika (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Među srpskim gospodarstvenicima koji su održali sastanak s hrvatskim kolegama u zgradi HGK bio je i Miodrag Kostić, predsjednik srpske MK grupe.

Miodrag Kostić, predsjednik srpske MK grupe, jedan je od rijetkih srpskih poduzetnika koji su već uložili u poslove u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

"Investirali smo skoro 60 milijuna eura u kompleks Kempinski u Savudriji. Obzirom na značaj i razvoj hrvatskog turizma, mislim da je ovo tek prvi korak. I dalje ćemo investirati, to je najmlađi sektor u MK grupi, ali i najperspektivniji", rekao je Kostić za Novu TV

Dodao je da im je u ovom trenutku prioritet turizam, ali da su moguća i druga ulaganja, pa možda čak i u neke Agrokorove kompanije.

Čekamo da vidimo konačnu nagodbu. Vidjet ćemo što će biti na prodaju. Ako sam dobro razumio veliki dio imovine bit će na prodaji. Mi smo svakako zainteresirani, ali vidjet ćemo", kaže Kostić. 

Pozdravio je i održavanje hrvatsko-srbijanskog gospodarskog foruma u Hrvatskoj gospodarskoj komori, rekavši da je na ovim prostorima biznis uvijek bio ispred politike. 

"Nikad nisam prestao komunicirati sa svojim hrvatskim poslovnim prijateljima i svih ovih godina komuniciramo i družimo se, pa i privatno. Svake godine provodim ljeto na Hvaru ili oni dolaze k meni na Kopaonik, tako da tu nikad nije ni bio problem. Problem je što politika nije na toj razini i ovaj mali korak danas nadam se da će doprinijeti razvoju još boljih odnosa. U krajnjoj liniji, zadatak političara je da naprave ambijent u kojem ćemo mi igrati. Njihovo je da naprave pravila. Ovo što čujem danas je svakako dobro. Lijepo je čuti da nam politički odnosi stoje bolje nego prethodnih godina, a mi ćemo dalje nastaviti raditi", kaže Kostić, koji očekuje da će još srpskih poduzetnika ulagati u Hrvatsku. 

Očekujem da mojim stopama krenu i druge kolege. To su ozbiljne firme s više stotina milijuna eura ukupnih prihoda. Vjerujem da će poslije ovakvih političkih poruka koje smo čuli danas i oni doći investirati u Hrvatsku", rekao je Kostić u razgovoru za Novu TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene