Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio posrnulog Agrokora

Miodrag Kostić zaniteresiran za kupnju Mercatora-S?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski tajkun Miodrag Kostić koji je do sada u Sloveniji investirao velika sredstva u nekretnine, turističku industriju i bankarstvo, zanima se i za kupnju Mercatora-S, maloprodajnog lanca posrnulog Agrokora u Srbiji, ključne tvrtke koja u toj zemlji posluje u okviru slovenskog Mercatora, piše u subotu slovenski portal Siol.net, pozivajući se na svoje neimenovane izvore.

Miodrag Kostić je zadnjih nekoliko tjedana od austrijskih i talijanskih banaka otkupio njihove tražbine prema Mercatoru za oko 28 milijuna eura, a pri kraju su i njegovi pregovori s konzorcijem banaka koje su Mercatoru dale sindicirani kredit o kupnji još 14 milijuna eura tražbina prema Mercatoru, navodi portal, ne otkrivajući svoje izvore.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Slika nije dostupna Pravomoćna presuda Slovenski vrhovni sud: Dionice Mercatora moraju odmah biti vraćene Agrokoru

Prva Kostićeva investicija u Sloveniji bila je kupnja hotela Kempinski u Portorožu za 24 milijuna eura 2015. godine, a jedan je od većih dioničara Gorenjske banke u kojoj želi otkupiti većinski vlasnički udio od slovenskih fondova.

Ljubljansko "Delo" pisalo je početkom ovoga tjedna o navodnoj inicijativi iz Srbije da se zbog krize Agrokora i rizika koje ona donosi tvrtkama tog koncerna u Srbiji i Sloveniji te kompanije "izuzmu iz sistema Agrokora". O tome je navodno slovenskom ministru Zdravku Polčivalšeku pisao nekadašnji srbijanski ministar financija Mladen Đinkić, nije poznato u kojoj ulozi. Počivalšek informaciju "Dela" nije komentirao niti na nju reagirao. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene