Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turizam u Hrvatskoj

'Minus i do 10% se može procijeniti dobrim rezultatom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekivanja turističkih djelatnika od ove sezone nisu prevelika. U posebno su teškoj situaciji avio-destinacije, a ona turistička središta u Hrvatskoj u koja su bliža našim najvažnijim tržištima mogla bi bolje proći.

Većina turista mjesto za odmor birat će u posljednji trenutak, a ključnu ulogu igrat će akcije, bonusi i općenito cijene. Kampovi i privatni smještaj kao povoljan način ljetovanja mogli bi čak i profitirati zahvaljujući gospodarskoj situaciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protestirao i 2006. Meksiko: Ljevičarski kandidat ne priznaje rezultate izbora Slika nije dostupna Istra i Kvarner puni Ostojić: Smanjivanje PDV-a u turizmu bi bila dobitna stvar

'Ako bismo bili u minusu na prste jedne ruke to bi se smatralo vrlo dobrim rezultatom, sve manje od toga je odličan rezultat, a minus čak i do deset posto se može procijeniti dobrim rezultatom jer je sada službena svjetska procjena osam posto minusa', rekao je Niko Bulić iz Hrvatske turističke zajednice.

Hrvatska, kao zemlja u koju većina turista dolazi automobilom, mogla bi bez obzira ne sve čak i dobro proći što se tiče broja turista. No koliko će oni zapravo potrošiti to je pod mnogo većim upitnikom.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene