Ministrica Blaženka Divjak predložit će premijeru i ministru pravosuđa da status službene osobe, uz socijalne radnike, dobiju i odgojno-obrazovni radnici, doznajemo iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Galerija


Nakon što je premijer Andrej Plenković najavio da će se mijenjati Kazneni zakon, prema kojem će socijalni radnici dobiti status službene osobe, za DNEVNIK.hr iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrđeno je da će Blaženka Divjak tražiti da i odgojno-obrazovni radnici dobiju taj status.

Vezani članci Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Emica Elvedji/Pixsell) Ministrica Divjak: "Borit ću se za povećanje plaća učiteljima, ne odustajem lako" OŠ Nikole Andrića Vukovar (Foto:Pixsell,Marko Mrkonjić,Davor Javorović) - 6 Ministrica Divjak potpisala sporazum o obnovi vukovarske škole: "Ona je simbol svega što naše obrazovanje ne bi trebalo biti"

Tu su inicijativu i ranije pokrenuli učitelji nakon niza napada i prijetnji, a sada su je odlučili aktualizirati nakon napada na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Đakovu. Isto su ranije tražili i radnici u zdravstvu koji su, također, često meta napada.