Ministrica Blaženka Divjak predložit će premijeru i ministru pravosuđa da status službene osobe, uz socijalne radnike, dobiju i odgojno-obrazovni radnici, doznajemo iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Galerija


Nakon što je premijer Andrej Plenković najavio da će se mijenjati Kazneni zakon, prema kojem će socijalni radnici dobiti status službene osobe, za DNEVNIK.hr iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrđeno je da će Blaženka Divjak tražiti da i odgojno-obrazovni radnici dobiju taj status.

Vezani članci Blaženka Divjak (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Ministarstvo znanosti i obrazovanja: Veća minimalna naknada za obavljanje studentskih poslova Prezentirani tableti u sklopu projekta Škola za život (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) - 4 Škole dobile 91 tisuću tableta: ''Ovo je važan korak. On će doprinijeti dinamici nastave i motivaciji učenika''

Tu su inicijativu i ranije pokrenuli učitelji nakon niza napada i prijetnji, a sada su je odlučili aktualizirati nakon napada na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Đakovu. Isto su ranije tražili i radnici u zdravstvu koji su, također, često meta napada.