Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo zdravstva priprema nagodbu za Maškarina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva navodno priprema nagodbu za Miroslava Maškarina, mladića s Raba koji je u srpnju prošle godine zbog komplikacija nakon operacije slijepoga crijeva ostao bez noge.

Navodno se priprema nagodba kojom bi Maškarin dobio dio novca u gotovini, a ostatak u doživotnoj mjesečnoj renti kao odštetu zbog trajnog invaliditeta. 

Pročitajte i ovo Ilustracija nagodili se s EPPO-om Lagali pri kupnji strojeva za poliranje mramora pa osuđeni za prijevaru Frane Lučić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Slučaj završen Nakon 10 godina spora zaključena sudska nagodba: Frane Lučić dobio je milijunsku odštetu

Podsjetimo, Maškarinova odvjetnica u odštetnom zahtjevu zatražila je nešto manje od četrnaest milijuna kuna, a o pregovorima oko nagodbe ne želi govoriti dok se ne postigne konačan dogovor.

Ljubičić: Pregovori još traju 

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je danas Hini da odvjetnički timovi Ministarstva i Miroslava Maškarina, 21-godišnjeg mladića koji je zbog liječničke pogreške nakon operacije slijepog crijeva u KBC-u Rijeka
izgubio nogu i jedva preživio, još pregovaraju o visini i načinu
njegova obeštećenja.

Ljubičić kaže da je Maškarinovim odvjetnicima predloženo rješenje po kojem bi on polovicu iznosa dobio u gotovini, dok bi mu se druga polovica obeštećenja isplaćivala kroz mjesečne rate, a ukupni će iznos dogovoriti dva odvjetnička tima.

Pojedini mediji objavili su danas da je Ministarstvo zdravstva
pristalo obeštetiti Maškarina s tri milijuna kuna i doživotnom
mjesečnom rentom od 5.000 kuna.

- Ne bježimo od toga da je prilikom Maškarinova liječenja došlo do komplikacija i osjećamo moralnu obvezu da ga obeštetimo, izjavio je Ljubičić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene