Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekipa Nove TV i danas u Salzburgu

U Austriju putuje zahtjev za izručenjem bivšeg premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko ministarstvo pravosuđa danas će austrijskim vlastima uputiti zahtjev za izručenjem Sanadera i potrebnu dokumentaciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Progovorio i pilot Lolita Express - mračna tajna koja povezuje Clintona, Trumpa i Eipsteina: Žrtve otkrile detalje paklenog aviona i kreveta na kojem su ispunjavale bolesne fantazije bogataša Vozačka dozvola Gen2 - 2 Gen2 Počelo izdavanje nove vozačke dozvole: Pogledajte kako izgleda

'U kontaktu smo s austrijskim ministarstvom pravosuđa i upravo se dogovaramo s njima, a danas će sve što je potrebno od dokumenata otići za Austriju', rekao je za Novu TV ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

'Sve potrebno za ovu fazu formalno sadrži naš zahtjev, dokumente koje ima USKOK i ako još nešto bude potrebno i to ćemo pribaviti', dodao je Bošnjaković.

>> 'Pravi bjegunac, izdajnik hrvatskog naroda'

Tijekom vikenda je u zatvoru u kojem se nalazi Sanader radio samo dežurni sudac, a konferencija za novinare, umjesto sutra, kako je najavljena, održat će se kako doznajemo u četvrtak. Tad bi moglo biti novih informacija oko slučaja Sanader, jer zasad nitko na sudu ne želi ništa govoriti o tome.

Danas se očekuje da će Sanadera u zatvoru posjetiti rodbina, s obzirom da to prije nije bilo moguće zbog vikenda.

Saslušanje za 14 dana

Sanader se jučer ponovno našao pred sucem istrage u Salzburgu kojem je rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se u Hrvatskoj optužuje. Kako je rekao njegov bečki odvjetnik Werner Suppan, nije se govorilo o pojednostavljenom procesu izručenja jer je to, po austrijskom zakonu, moguće na drugom saslušanju za 14 dana.

Podsjetimo, Sanader je uhićen u petak u Salzburgu nakon što je u četvrtak izdan zahtjev za njegovim pritvaranjem i skidanjem imuniteta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene