Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo oduzelo licencu karlovačkom HZJZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Mladen Pavić potvrdio je danas da je Ministarstvo izdalo rješenje o oduzimanju licence laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije jer nije, kako zakon nalaže, o zagađenjima vode iz Karlovačke pivovare izvijestilo mjerodavne.

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković rekao je da je sukladno uočenim propustima u radu Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije doneseno rješenje o oduzimanju licence laboratoriju te da u tome nema nejasnoća, jer nije riječ o propustima koji su prouzročili tragičnu smrt Karlovčanina Zdravka Martinovića 23. veljače, nego propustima u sklopu cjelokupnog rada Zavoda.

Pročitajte i ovo Poziv: Muke po diplomi fizioterapeuta - 2 Poziv Domagoja Mikića Klasična hrvatska priča? Mladi fizioterapeuti muku muče sa stažiranjem i dobivanjem licence: "Spremna sam otići van i raditi nešto van svoje struke" Andrej Plenković Objavila Vlada Niz odluka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade: Državni tajnik Čuraj razriješen na osobni zahtjev

Glasnogovornik Pavić kazao je kako se u rješenju navodi da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Karlovcu, odnosno njegova Služba za zdravstvenu ekologiju imala saznanja o višestrukom prekoračenju pokazatelja onečišćenja vodotoka uz Karlovačku pivovaru, o čemu je propustila izvijestiti mjerodavno tijelo, kako Zakon o vodama nalaže.

Sukladno Zakonu o vodama, pojasnio je Pavić, svaka osoba koja primijeti da je došlo do onečišćenja voda ili da postoji opasnost od nastavka onečišćenja, dužna je o tome izvijestiti najbližu policijsku upravu. 

Zbog tog propusta, a po članku 79. stavak 2 Zakona o vodama, doneseno je rješenje kojim se oduzima licenca laboratoriju županijskog zavoda.

To rješenje, dodao je, vjerojatno će u Zavod stići danas, a po
završetku cijelog postupka, laboratorij, koji inače ispunjava sve uvjete za rad, može ponovno zatražiti licencu za rad.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene