Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Mladen Pavić potvrdio je danas da je Ministarstvo izdalo rješenje o oduzimanju licence laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije jer nije, kako zakon nalaže, o zagađenjima vode iz Karlovačke pivovare izvijestilo mjerodavne.


Ministar poljoprivrede Petar Čobanković rekao je da je sukladno uočenim propustima u radu Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije doneseno rješenje o oduzimanju licence laboratoriju te da u tome nema nejasnoća, jer nije riječ o propustima koji su prouzročili tragičnu smrt Karlovčanina Zdravka Martinovića 23. veljače, nego propustima u sklopu cjelokupnog rada Zavoda.

Vezani članci Maslac od kikirikija, ilustracija Imate li ga kod kuće? S polica trgovina povlači se još jedan proizvod Ministarstvo vanjskih poslova Dnevnik Nove TV doznaje: Ministarstvu vanjskih poslova stigla zamolnica iz BiH za suradnjom protiv više hrvatskih ratnih zapovjednika

Glasnogovornik Pavić kazao je kako se u rješenju navodi da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Karlovcu, odnosno njegova Služba za zdravstvenu ekologiju imala saznanja o višestrukom prekoračenju pokazatelja onečišćenja vodotoka uz Karlovačku pivovaru, o čemu je propustila izvijestiti mjerodavno tijelo, kako Zakon o vodama nalaže.

Sukladno Zakonu o vodama, pojasnio je Pavić, svaka osoba koja primijeti da je došlo do onečišćenja voda ili da postoji opasnost od nastavka onečišćenja, dužna je o tome izvijestiti najbližu policijsku upravu. 

Zbog tog propusta, a po članku 79. stavak 2 Zakona o vodama, doneseno je rješenje kojim se oduzima licenca laboratoriju županijskog zavoda.

To rješenje, dodao je, vjerojatno će u Zavod stići danas, a po
završetku cijelog postupka, laboratorij, koji inače ispunjava sve uvjete za rad, može ponovno zatražiti licencu za rad.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju