Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RADNI POSJET

MINISTARSTVO OBRANE POTVRDILO: Ministar Krstičević ide u BiH!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Krstičević u Bosnu i Hercegovinu otputovat će sutra, na poziv ministrice obrane BiH Marine Pendeš.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević sutra, u srijedu, 16. studenoga 2016. godine, boravit će na poziv ministrice obrane BiH Marine Pendeš u radnom posjetu Međugorju.

Pročitajte i ovo Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Radni sastanak s ministricom Pendeš održat će se u Etno selu Međugorje, a razgovarat će se o bilateralnoj obrambenoj suradnji dviju zemalja, školovanju pripadnika OS i MO BiH na školama i tečajevima u RH te o aktualnoj političkoj situaciji i euroatlantskom putu BiH.

U sklopu boravka, planiran je posjet i obilazak Župnog ureda i svetišta u Međugorju, priopćili su iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Podsjetimo, prošlog je tjedna ministar naglo otkazao najavljeni posjet BiH, što se u kuloarima dovodilo u vezu s uhićenjem desetorice pripadnika HVO-a u Orašju. Iz MORH-a su tada potvrdili da Krstičević neće sudjelovati na sastanku srednjoeuropskih ministara obrane u Sarajevu, ali i ustvrdili da to nema veze s aktualnim događajima u BiH, već s obvezama u Vladi, gdje se razgovaralo o proračunu za sljedeću godinu.

Nedugo potom beogradske Večernje novosti objavile su da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske zbog navodnih ratnih zločina sudu u Bosni i Hercegovini podnijelo kaznene prijave protiv 16 hrvatskih generala, među kojima su Krstičević i Ante Gotovina. No, glasnogovornica MUP-a RS Mirna Miljanović to je odmah demantirala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene