Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet zvjezdica

Ministarstvo financija novac trošilo na seminare u luksuznim hotelima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove godine u Poreznoj upravi je razne vrste edukacije prošlo ukupno 1.730 službenika. Neki od održanih seminara i edukacija održani su u luksuznim hotelima, a sve na trošak poreznih obveznika.

'Intenzitet organizacije i održavanja seminara narasli su od 1. siječnja ove godine, što zbog novih poslova koji su dodijeljeni Poreznoj upravi, što zbog podrške novog menadžmenta za taj segment rada', ističu u Ministarstvu financija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjene od 1. rujna Mijenja se Pravilnik o porezu na dohodak: Rastu dnevnice i uvodi se pet neoporezivih primitaka Slika nije dostupna Gradovi prijete kaznama zbog obrazaca Pitali smo Ministarstvo financija i Poreznu upravu: Hoće li se i kako uvesti porez na nekretnine?

>> Financial Times: Porezni inspektori posljednja su stvar koja treba hrvatskom gospodarstvu

Seminari kojima su nazočili najviši rukovodeći službenici Porezne uprave održani su u Splitu, Rijeci, Varaždinu, Zagrebu i Slavonskom Brodu, a teme su bile promjene u poreznom zakonodavstvu te obveze Porezne uprave vezane za pristupanje Europskoj uniji. Ti seminari održani su u periodu između lipnja i srpnja.

Troškovi seminara održanog u hotelu Lav u Splitu iznosili su ukupno 68.265 kuna, za noćenje 39 osoba te troškova večere prvog dana i ručka drugog dana održavanje seminara. Hotel Lav je jedini hotel koji je početkom turističke sezone mogao ponuditi tražene kapacitete za potrebe održavanja seminara, istaknulo je Ministarstvo.

Troškovi u hotelu Jadran i Neboder u Rijeci iznosili su ukupno 30.112 kuna što predstavlja 29 noćenja, te troškove večere prvog dana seminara i ručka drugog dana seminara.

Troškovi u hotelu Turist u Varaždinu iznosili su ukupno 23.488 kuna za 21 noćenje te troškove ručka prvog dana seminara i večere drugog dana seminara.

U Slavonskom Brodu sudjelovalo je 60 službenika, uz troškove od oko 30.000 kuna.

U Zagrebu je predviđen seminar 55 službenika, koji je održan u prostorijama Apisa i gdje korištenje dvorane nije naplaćeno, tako da je jedini trošak predstavljao ručak za iznos od oko 5.000 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebooka 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene