Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti opovrglo je danas navode iz članka u jednom dnevnom listu da je "s popisa skinuto 100.000 ratnika".


Niti jedan podatak iznesen u članku nije točan, a njegovim se naslovom unosi nemir među hrvatske branitelje i implicira da su iz Jedinstvenog registra hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata uklonjeni ljudi koji su ratovali za Hrvatsku, navodi Ministarstvo u priopćenju.

Vezani članci Marijana Milanja, kći poginulog branitelja Kći poginulog branitelja: "Škabrnja je jedino mjesto u kojem osjećam mir. Ničija žrtva nije bila uzaludna" Red za cijepljenje protiv koronavirusa - 1 Neke su zemlje već uvele obvezno cijepljenje, doznajte na koga se to odnosi i koja su ograničenja postavljena

Također se dodaje da su netočni i navodi koje je autor članka
imputirao potpredsjednici Vlade i ministrici Jadranki Kosor, budući da s njom osobno nije razgovarao, nego s glasnogovornikom Ministarstva.

"Večernji list" navodi da je Kosor izjavila kako "nije upoznata s
rezultatima tzv. revizije borbenog i neborbenog sektora te da zbog toga navedene brojke nije mogla ni potvrditi ni demantirati".

- Ukoliko je autor članka htio iznijeti točne podatke, mogao se
obratiti Ministarstvu obrane i Ministarstvu unutarnjih poslova kojima je u nadležnosti posao razvrstavanja borbenog i neborbenog sektora. Također je netočno da braniteljske iskaznice već mjesecima kasne, s obzirom da je njihova izrada dovršena, navodi u demantiju Ministarstvo branitelja.

"Večernji list" u današnjem članku između ostaloga navodi da neslužbeno doznaje da će "od ukupno 489.407 branitelja nakon netom dovršene revizije borbenog i neborbenog sektora, njih nešto više od 100.000 biti pripadnici neborbenog sektora.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju