Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo branitelja demantira da je s popisa skinuto 100.000 ratnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti opovrglo je danas navode iz članka u jednom dnevnom listu da je "s popisa skinuto 100.000 ratnika".

Niti jedan podatak iznesen u članku nije točan, a njegovim se naslovom unosi nemir među hrvatske branitelje i implicira da su iz Jedinstvenog registra hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata uklonjeni ljudi koji su ratovali za Hrvatsku, navodi Ministarstvo u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oglasio se i Miljenić POPIS KOJI I DALJE DIŽE PRAŠINU Je li 300 branitelja na 'crnoj listi' Srbije? Slika nije dostupna Tema dana Tko bi trebao riješiti problem lažnih branitelja?

Također se dodaje da su netočni i navodi koje je autor članka
imputirao potpredsjednici Vlade i ministrici Jadranki Kosor, budući da s njom osobno nije razgovarao, nego s glasnogovornikom Ministarstva.

"Večernji list" navodi da je Kosor izjavila kako "nije upoznata s
rezultatima tzv. revizije borbenog i neborbenog sektora te da zbog toga navedene brojke nije mogla ni potvrditi ni demantirati".

- Ukoliko je autor članka htio iznijeti točne podatke, mogao se
obratiti Ministarstvu obrane i Ministarstvu unutarnjih poslova kojima je u nadležnosti posao razvrstavanja borbenog i neborbenog sektora. Također je netočno da braniteljske iskaznice već mjesecima kasne, s obzirom da je njihova izrada dovršena, navodi u demantiju Ministarstvo branitelja.

"Večernji list" u današnjem članku između ostaloga navodi da neslužbeno doznaje da će "od ukupno 489.407 branitelja nakon netom dovršene revizije borbenog i neborbenog sektora, njih nešto više od 100.000 biti pripadnici neborbenog sektora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene