Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Ministarstva poljoprivrede stigla je obavijest da je počeo Akcijski plan za rješavanje krize mliječnog sektora.


Cisternu koja je trebala odvesti njihovo mlijeko obitelj Rakitić iz Sikirevaca danas nije dočekala. 'Nije danas bila cisterna po mlijeko. Danas je bio kamion i uzeo je neku malu flašicu i produžio dalje i to je to. Ništa više nema, niti šta znamo', kazao je Mato Rakitić iz Sikirevaca.

Vezani članci Slika nije dostupna Alarmantno: Ove godine propalo 2.800 farmera! Slika nije dostupna Mljekari propadaju i traže veću cijenu otkupa mlijeka

Cisterna nije došla ni po Đurino mlijeko. 'K nama nije došla. Vjerojatno je ministar na bračnom putovanju pa je on to zaboravio što je rekao', kazao je.

>> Jakovina: Zahtjevi nekih proizvođača mlijeka nerealni

Čini se da ministar nije zaboravio. Iz njegova kabineta u popodnevnim satima stiže priopćenje: 'Krenula je akcija organiziranog prikupljanja i odvoza mlijeka s povišenom razinom aflatoksina s farmi u Istočnoj Hrvatskoj u tri bioplinska postojenja. Paralelno s ovim procesom tijekom dana započinje i distribucija stočne hrane'.

S kojih je farmi danas odveženo mlijeko nitko ne zna. 'Svi se čude otkud ta informacija, nigdje još kamion nije došao. Oni su već pobacali mlijeko ili podijelili zato što nova mužnja ide', kazao je Stanko Zdravčević iz Zajednice udruge seljaka Slavonije i Baranje.

Nepoznanica je i gdje je to mlijeko završilo. Bio-energane, neslužbeno doznajemo, spremne su ga prihvatiti tek sutra. Za sutra je i ministar Jakovina najavio obilazak terena. Bit će to njegov prvi posjet farmama - 21 dan nakon početka afere s aflatoksinom. Farmeri su ogorčeni.' Nisam se uopće nadao jer to tako na brzinu organizirati- nema šanse', kazao je Stjepan Živić. Mlijeko se nosi, a farmeri nemaju ni za režije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju