Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O ostavci, mandatu...

Beroš o slučaju u Sisku: "Zgrožen sam fotografijom, u bolnici je bilo slobodnih kreveta"

U bolnici u Sisku bilo je slobodnih kreveta, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš komentirajući situaciju u sisačkoj bolnici i fotografiju pacijentica koje su bile u istom krevetu.

"U bolnici u Sisku bilo je slobodnih kreveta", izjavio je ministar Beroš komentirajući situaciju u sisačkoj bolnici i fotografije koje su izašle u javnost. Ministar je zgrožen fotografijom, kaže da postoji procedura koju mora poštovati u ovakvoj situaciji, no da slijedi optužni prijedlog zbog zaštite pacijenata protiv zdravstvene ustanove. "Moj mandat je u svakom trenutku na raspolaganju premijeru. Osjećam odgovornost jer ne mogu shvatiti onu sliku", rekao je. 

"Zgrozila me slika o kojoj svi razgovaraju. Ukazuje na ono što je suprotno našoj reformi. Potpuno neadekvatno postupanje, ukazuje na nedostatak empatije, stručnosti. Za sve postoji organizacijski red. Sam sam desetljećima radio u hitnoj ambulantni i imali smo spremna kolica, pratili smo dinamiku.

Ovo kao ministar osuđujem. Zatražili smo unutrašnji nadzor u samoj bolnici, s kojim sam samo dijelom zadovoljan. Opravdavaju se gužvom. Zatražio sam inspekcijski nadzor, koji je u tijeku. Ovisno o tome, ići će daljnje postupanje. Ja nisam sudac, postoji propisani postupak. Predmet će biti upućen Povjerenstvu HLK-a, zatim Povjerenstvu za etiku Hrvatske liječničke komore, Agenciji za zaštitu osobnih podataka te slijedi optužni prijedlog zbog zaštite pacijenata protiv zdravstvene ustanove.

Nakon inspekcije ja ću zasigurno zatražiti od Upravnog vijeća da analizira način postupanja, propisa te da sagleda taj problem. Kada se sve to dogodi, meni kao ministru ostaje pravo da sam interveniram. Oštro osuđujem ovakvo ponašanje, oštro osuđujem izjavu ravnatelja", rekao je Beroš. 

Pročitajte i ovo Tomislav Dujmenović, ravnatelj bolnice komentar Lane Ružičić Ravnatelj sisačke bolnice uvalio se u blato: U jednu je stvar teško povjerovati

U bolnici u Sisku bilo je slobodnih kreveta, ravnatelj je odgovoran za organizaciju rada, kazao je. Novinari su Beroša pitali o ostavci ravnatelja sisačke bolnice. "Nije u redu da ravnatelj govori elemente koji nisu istiniti, to govori o njegovoj neinformiranosti. Postoji redoslijed događaja", kazao je. 

Pročitajte i ovo Petra Buljan, novinarka šuti i beroš Šutnja ravnatelja sisačke bolnice: "Sada se poziva na zakon, a prije nekoliko dana nije mu bio problem govoriti o pacijenticama"

"Idemo redom, ja ne mogu preskakati određene instance. Imajte strpljenja", kazao je. Na pitanje promišlja li o ostavci kaže: "Moj mandat je u svakom trenutku na raspolaganju premijeru. Osjećam odgovornost jer ne mogu shvatiti onu sliku", napomenuo je. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene