Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije žene ugurali u krevet

Beroš se oglasio nakon sramotne fotografije iz Siska: "Nije mi prihvatljivo takvo postupanje. Zatražili smo očitovanje bolnice"

Ministar zdravstva Vili Beroš ocijenio je u četvrtak neprihvatljivim slučaj na Objedinjenom hitnom bolničkom prijmu (OHBP) u sisačkoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić", kad su dvije starije žene ležale na jednom krevetu, zbog čega je zatražio očitovanje bolnice.

U Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku je 14. travnja snimljena fotografija na kojoj su dvije starije žene smještene na isti krevet, koju su prenijeli brojni mediji.

"Nije mi prihvatljivo takvo postupanje ni u kojem slučaju. Stoga je Ministarstvo zdravstva zatražilo žurno očitovanje OB Sisak te će, po primitku očitovanja, zdravstvena inspekcija odlučiti o daljnjim koracima", poručio je Beroš.

Pročitajte i ovo Dvije pacijentice na strečeru Krah zdravstva Prizor koji je zgrozio javnost: Dvije pacijentice ugurali na jedan bolnički krevet, imamo odgovor ravnatelja

Ravnatelj sisačke bolnice Tomislav Dujmenović rekao je u srijedu da su pacijentice bile smještene na istom krevetu svega nekoliko minuta i ustvrdio kako se takvi slučajevi događaju rijetko.

Istaknuo je kako su ih stavili zajedno u krevet zbog njihove sigurnosti jer je za starije osobe rizično da pregled čekaju sjedeći na stolcu.

Pročitajte i ovo Tomislav Dujmenović, ravnatelj bolnice Dvije pacijentice u istom krevetu Ravnatelj sisačke bolnice o fotografiji koja je šokirala javnost: "To ni meni nimalo lijepo ne izgleda. Napravit ćemo interni nadzor"

Pročitajte i ovo Dvije pacijentice na strečeru komentar Lane Ružičić Tuga u bolnici: Gospodine ravnatelju, biste li vi malo legli?

Iz bolnice su iskazali žaljenje ako je bila stvorena neugodna situacija za pacijentice, ali kažu da je to bilo neizbježno kako bi se izbjegli puno ozbiljniji i neugodniji scenariji.

Zbog obnove nekoliko paviljona oštećenih u potresu, sisačka bolnica ima problema s prostorom i brojem raspoloživih kreveta.

Nakon tog događaja, kaže ravnatelj bolnice, dogovoreno je sa susjednim bolnicama da se u slučaju gužve na OHBP pacijente odmah vozi u Zagreb ili druge najbliže susjedne bolnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene