Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obaviješten o odluci

Beroš nakon smjene Zadravec šalje inspekciju u Vinogradsku: "Nema ni najmanje tolerancije za korupciju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijana Zadravec smijenjena je s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice. Odluku o smjeni Zadravec donio je nedavno imenovani v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk. Ovu odluku i sva događanja koja su joj prethodila je komentirao resorni ministar.

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je posljednja događanja u Vinogradskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSLANA INSPEKCIJA Zadravec optužila Jandrokovića da je lobirao za Zovaka, oglasio se i Beroš: "Istjerat ćemo istinu na čistac" Dijana Zadravec NIZ PROBLEMA U BOLNICI Tko će sada sjesti u vruću fotelju u Vinogradskoj? Upravno vijeće u srijedu će izabrati v. d. ravnatelja

"Obaviješten sam o kadrovskim promjenama u KBC-u Sestre milosrdnice. Nisam zadovoljan događajima u toj ustanovi, ali sam odlučan rasvijetliti potencijalne nepravilnosti radi svih zaposlenika i zaštite interesa pacijenata", ističe Beroš.

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Zoran Vatavuk razriješio je danas s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju prof. dr. Dijanu Zadravec radi narušenih međuljudskih odnosa o čemu je obavijestio ministra zdravstva Vilija Beroša.

"Obaviješten sam od v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice o provedenoj kadrovskoj promjeni u toj ustanovi. Kao ministar zdravstva nisam sretan zbog problema kroz koje prolazi jedna od najstarijih bolničkih ustanova u Hrvatskoj, ali sam odlučan da se do kraja raščiste sve dileme oko otvorenih pitanja zbog zaposlenika bolnice koji predano rade svoj posao, posebno u vrijeme epidemije te prvenstveno zaštite interesi pacijenata koji očekuju kvalitetne i redovite usluge", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš i istaknuo da će uputiti zdravstvenu inspekciju Ministarstva u ustanovu i zatražiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da već u petak u toj bolničkoj ustanovi pokrene svoju kontrolu i nadzor, te od Ministarstva financija da, u okviru svoje nadležnosti, provede proračunski nadzor, a sve s ciljem temeljitog ispitivanja poslovanja.

"Nema ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese. Podržavam svako nastojanje da se razotkriju nezakonite radnje, ukoliko postoje, te očekujem od nadležnih državnih tijela da postupaju po prijavama kako bismo sankcionirali sporne aktivnosti ili otklonili sumnje tamo gdje nema nepravilnosti", naglasio je ministar Beroš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene