Dijana Zadravec
Dijana Zadravec Foto: Marko Prpic/Pixsell

Uprava KBC-a Sestara Milosrdnica u utorak je poslala očitovanja o problemima u Klinici za tumore koje je zatražio ministar zdravstva Vili Beroš.


Očitovanja Uprave KBC-a Sestara Milosrdnica poslana su u utorak, a u njima se od nadležnog ministarstva traži pomoć, bilo u vidu pripomoći radiologa ili neko drugo rješenje, rekao je v.d. ravnatelja Mario Zovak.

Vezani članci Mario Zovak i Diana Zadravec Nakon drame u Klinici za tumore koje je istraživalo i Provjereno: "Uprava neće dozvoliti narušavanje ljudskih prava unutar kolektiva" Dr. Karolina Bolanča Čulo Zaposlenici Klinike za tumore izašli na ulicu, liječnica završila na hitnoj nakon navodnog napada Zadravec: "Optužena sam da odbijam raditi svoj posao"

"Poslano je više očitovanja. Očitovao se predstojnik Klinike za tumore, dr. Milas, zatim dr. Sabalić. Proslijedili smo i očitovanja Radničkog vijeća i Povjerenstva za unutarnji nadzor koji datiraju od listopada prošle godine, u kojem traže smjenu predstojnice", rekao je Zovak za Jutarnji list.

On sam je u više navrata zatražio očitovanja od predstojnice Dijane Zadravec. Ona ih je slala i u njima objasnila kako problema nema.

Ravnatelj Zovak zatražio je hitan inspekcijski nadzor, stručni i financijski, zbog toga.

Povjerenstvo za unutarnji nadzor i Radničko vijeće dva su puta jednoglasno zatražilo smjenu Zadravec s rukovodećih pozicija, u prosincu 2019. i prošle jeseni. 

Predstojnica Zadravec uvjerava kako zbog trenutne situacije na Klinici, nitko od pacijenata neće trpjeti štetu. 

Ministar Beroš o ovoj temi se oglasio priopćenjem u kojem navodi kako smatra da probleme treba riješiti Uprava KBC-a.