Dijana Zadravec
Dijana Zadravec Foto: Marko Prpic/Pixsell

Uprava KBC-a Sestara Milosrdnica u utorak je poslala očitovanja o problemima u Klinici za tumore koje je zatražio ministar zdravstva Vili Beroš.


Očitovanja Uprave KBC-a Sestara Milosrdnica poslana su u utorak, a u njima se od nadležnog ministarstva traži pomoć, bilo u vidu pripomoći radiologa ili neko drugo rješenje, rekao je v.d. ravnatelja Mario Zovak.

Vezani članci Vesna Ramljak, zaposlenica Klinike za tumore Liječnica u zagrebačkoj Klinici za tumore: ''Ovdje vlada trgovina strahom. Ne možemo našim pacijentima više biti ljudi od povjerenja'' Dr. Karolina Bolanča Čulo Zaposlenici Klinike za tumore izašli na ulicu, liječnica završila na hitnoj nakon navodnog napada Zadravec: "Optužena sam da odbijam raditi svoj posao"

"Poslano je više očitovanja. Očitovao se predstojnik Klinike za tumore, dr. Milas, zatim dr. Sabalić. Proslijedili smo i očitovanja Radničkog vijeća i Povjerenstva za unutarnji nadzor koji datiraju od listopada prošle godine, u kojem traže smjenu predstojnice", rekao je Zovak za Jutarnji list.

On sam je u više navrata zatražio očitovanja od predstojnice Dijane Zadravec. Ona ih je slala i u njima objasnila kako problema nema.

Ravnatelj Zovak zatražio je hitan inspekcijski nadzor, stručni i financijski, zbog toga.

Povjerenstvo za unutarnji nadzor i Radničko vijeće dva su puta jednoglasno zatražilo smjenu Zadravec s rukovodećih pozicija, u prosincu 2019. i prošle jeseni. 

Predstojnica Zadravec uvjerava kako zbog trenutne situacije na Klinici, nitko od pacijenata neće trpjeti štetu. 

Ministar Beroš o ovoj temi se oglasio priopćenjem u kojem navodi kako smatra da probleme treba riješiti Uprava KBC-a.