Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi

Uprava Vinogradske poslala očitovanja u kojima traži pomoć za Kliniku za tumore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava KBC-a Sestara Milosrdnica u utorak je poslala očitovanja o problemima u Klinici za tumore koje je zatražio ministar zdravstva Vili Beroš.

Očitovanja Uprave KBC-a Sestara Milosrdnica poslana su u utorak, a u njima se od nadležnog ministarstva traži pomoć, bilo u vidu pripomoći radiologa ili neko drugo rješenje, rekao je v.d. ravnatelja Mario Zovak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priopćenje Oglasio se Beroš: "Nadzori i kontrole u KBC-u Sestre milosrdnice dat će cjelovitu istinu, sve će biti dostupno javnosti" Slika nije dostupna Obaviješten o odluci Beroš nakon smjene Zadravec šalje inspekciju u Vinogradsku: "Nema ni najmanje tolerancije za korupciju"

"Poslano je više očitovanja. Očitovao se predstojnik Klinike za tumore, dr. Milas, zatim dr. Sabalić. Proslijedili smo i očitovanja Radničkog vijeća i Povjerenstva za unutarnji nadzor koji datiraju od listopada prošle godine, u kojem traže smjenu predstojnice", rekao je Zovak za Jutarnji list.

On sam je u više navrata zatražio očitovanja od predstojnice Dijane Zadravec. Ona ih je slala i u njima objasnila kako problema nema.

Ravnatelj Zovak zatražio je hitan inspekcijski nadzor, stručni i financijski, zbog toga.

Povjerenstvo za unutarnji nadzor i Radničko vijeće dva su puta jednoglasno zatražilo smjenu Zadravec s rukovodećih pozicija, u prosincu 2019. i prošle jeseni. 

Predstojnica Zadravec uvjerava kako zbog trenutne situacije na Klinici, nitko od pacijenata neće trpjeti štetu. 

Ministar Beroš o ovoj temi se oglasio priopćenjem u kojem navodi kako smatra da probleme treba riješiti Uprava KBC-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene