Ministar zdravstva reagirao je na otvoreno pismo majke Ivone Matijević.

Galerija


Ministar zdravstva Milan Kujundžić reagirao je na otvoreno pismo koje mu je poslala Ivona Matijević, majka djevojčice Tee, koja je prva u Hrvatskoj primila skupi lijek za liječenje spinalne mišićne atrofije.

Vezani članci Potpisivanje sporazuma o provođenju sistematskih pregleda hrvatskih branitelja (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Država nastavlja s besplatnim sistematskim pregledima za branitelje, osigurano više od 20 milijuna kuna Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Huanito je slobodan, ali njegova bitka nije završila: "Psihički je malo bolje, vidim i da se smije..."

Majka je u pismu opisala dug i težak put svoje obitelji do lijeka koji bi pomogao Tei. Uz to, pozvala je Vladu na osnivanje Fonda za inovativne terapije, kako bi se i druga djeca i bolesnici mogli liječiti.

"Najvažnije je da je dijete prošlo bez ozbiljnih nuspojava, da je dijete dobilo lijek i da sada, istina, bez ocjene struke, ali po onome što su mediji prenijeli postoji određeni pozitivni pomak, vlada traži rješenje i vjerojatno će vrlo brzo velika većina onih koji imaju indikacije dobiti lijek", odgovorio joj je ministar zdravstva Milan Kujundžić.