Ministar zdravstva reagirao je na otvoreno pismo majke Ivone Matijević.


Ministar zdravstva Milan Kujundžić reagirao je na otvoreno pismo koje mu je poslala Ivona Matijević, majka djevojčice Tee, koja je prva u Hrvatskoj primila skupi lijek za liječenje spinalne mišićne atrofije.

Vezani članci Irena Dragić (SDP), zadarska gradska vijećnica, i Sanja Jurišić "Ako žena u Zadru ostane trudna, ne može imati svojeg ginekologa. Kad rodi, nema kome dati svoje novorođeno dijete na zdravstvenu skrb" Marihuana (Foto: Kristina Stedul Fabrac/ Pixsell) Milan Kujundžić srušio snove o slobodnom uzgajanju indijske konoplje: "Neće se moći sjetiti bilo tko i početi proizvoditi"

Majka je u pismu opisala dug i težak put svoje obitelji do lijeka koji bi pomogao Tei. Uz to, pozvala je Vladu na osnivanje Fonda za inovativne terapije, kako bi se i druga djeca i bolesnici mogli liječiti.

"Najvažnije je da je dijete prošlo bez ozbiljnih nuspojava, da je dijete dobilo lijek i da sada, istina, bez ocjene struke, ali po onome što su mediji prenijeli postoji određeni pozitivni pomak, vlada traži rješenje i vjerojatno će vrlo brzo velika većina onih koji imaju indikacije dobiti lijek", odgovorio joj je ministar zdravstva Milan Kujundžić.