Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Varga je rekao da vijest o tome da je Državna komisija poništila njegovu odluku 'nije pročitao, ne zna o čemu se radi te će komentirati kad pročita'.


Ministar zdravlja Siniša Varga odbio je danas komentirati odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) koja je poništila njegovu odluku o poništenju javne nabave dijagnostičkog radiološkog (MSCT 32-slojnog) uređaja za Opću bolnicu Bjelovar, rekavši da će odluku DKOM-a komentirati kad je pročita.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Varga je velemajstor u zloporabi položaja i ovlasti' Slika nije dostupna Siniša Varga: KBC Split ima dovoljan broj anesteziologa

Mediji su danas objavili da je DKOM poništio Varginu odluku uz obrazloženje da Ministarstvo nije valjano obrazložilo zašto je 22. kolovoza poništilo natječaj.

No, Varga je danas novinarima rekao da tu vijest 'nije pročitao, ne zna o čemu se radi, te će komentirati kad pročita'.

Isto tako, nije se želio osvrnuti niti na tvrdnju da će bjelovarska bolnica zbog njegove poništene odluke morati u roku 16 dana isplatiti ukupno 50.000 kuna tvrtkama Siemens i Medicom, koje su se žalile DKOM-u na poništavanje natječaja.

Glasnogovornik Ministarstva zdravlja Josip Jagić najavio je da će Ministarstvo iskoristiti sve pravne lijekove, prema Zakonu o upravnom postupku, kako bi osporilo odluku DKOM-a.

S revizijom javne nabave u zdravstvu se nastavlja, poručio je Jagić.

Varga: Iduće godine uštedjet ćemo 1,1 milijardu kuna

Varga je u kolovozu naložio sanacijskom upravitelju Opće bolnice Bjelovar da zbog navodne nestransparentnosti poništi postupak javne nabave dijagnostičkog radiološkog uređaja, za koji je ponuda u javnom nadmetanju bila otvorena u svibnju ove godine, dok je resorni ministar bio Rajko Ostojić.

Analizu dokumentacije obavila je Radna skupina Ministarstva zdravlja za reviziju postupaka javne nabave.

Varga je početkom kolovoza zaustavio postupke nabave medicinske opreme i uređaja u čak sedam hrvatskih bolnica. Radi se o nabavama koje se financiraju sredstvima iz državnog proračuna, a započele su za vrijeme mandata bivšeg ministra Ostojića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju