Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlazak HZZO-a iz riznice

Varga: Iduće godine uštedjet ćemo 1,1 milijardu kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveni sustav u idućoj bi godini, nakon izlaska Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) iz riznice, te uz primjenu Masterplana bolnica i objavu rezultata kvalitete zdravstvenih usluga, trebao uštedjeti 1,1 milijardu kuna, a zdravstvena bi potrošnja trebala biti usklađena s prihodima sustava, izjavio je danas ministar zdravlja Siniša Varga.

Pritom se ušteda veća od milijarde kuna neće odraziti na kvalitetu usluga pacijentima, ustvrdio je Varga u razgovoru s novinarima nakon sjednice Vlade. "Radi se o drugačijim tokovima novca unutar sustava koji trebaju dovesti do smanjenja listi čekanja i povećanja dostupnosti zdravstvene zaštite", kazao je.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama" Slika nije dostupna Dostupno Varga: Biološka terapija za oboljele od artritisa nakon izlaska HZZO-a iz riznice

Varga je prethodno najavio da će s ministrom financija Borisom Lalovcem uskoro razgovarati o Lalovčevoj najavi da bi moglo opet doći do odgode izdvajanja HZZO-a iz riznice, osim ako se strukturnim mjerama u zdravstvu dodatno ne uštedi oko milijardu kuna.

Pogledajte sobu na koju je HZZO potrošio više od MILIJUN kuna!

U medijima je najavljivano da bi idućih dana u Ministarstva zdravlja mogli doći "rezači" iz Ministarstva financija kako bi vidjeli gdje su moguće dodatne uštede, na što Varga kaže kako je svaka stručna pomoć dobrodošla. Bit će interesantno kada stručnjaci Ministarstva financija vide što znači upravljanje financijama u zdravstvu, jer to nije cestogradnja ili neki drugi Vladin program, rekao je Varga.

"Zdravstveni sustav je specifičan u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Njegov život unutar državne riznice je presedan na globalnoj razini i Vlada je donošenjem Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju odlučila da s 1. siječnjem izlazimo iz riznice", ustvrdio je Varga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene