Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamah

INVESTICIJE OD 676 MIL. EURA Premijer otkrio strateške projekte u turizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Tihomir Orešković sudjelovao je u srijedu na četvrtoj međunarodnoj hotelsko- investicijskoj konferenciji Adria hotel forum.

Ministri iz zemalja regije te brojni svjetski i domaći hotelijeri i ulagači razgovarali su o unapređivanju investicijske klime i ulaganjima u turizam. Ministar turizma Anton Kliman najavio je 676 milijuna eura investicija u turizam ove godine.

'U ovoj godini očekujemo puno veći investicijski zamah u hotelskoj industriji. Prošle godine investitori su uložili pola milijarde eura u turizam, a ove godine najavljeno je 676 milijuna eura investicija od čega polovica u hotelski sektor. Imamo puno potencijala u tom segmentu.

Moramo otvoriti prostor svim zainteresiranima da ulože svoj novac koji će im se sigurno vratiti', kazao je ministar dodavši kako je Vlada svjesna da treba omogućiti potpunu privatizaciju državnih poduzeća i riješiti pitanje turističkog zemljišta te približiti uvjete poslovanja konkurentskim destinacijama.

'Imamo niz atraktivnih lokacija i građevinskih zona, vojnih zona koje su u vlasništvu države, i moramo donijeti strategiju i takav način odlučivanja koji će biti puno brži i puno jasniji za ulaganje', poručio je Kliman.

Premijer Tihomir Orešković izjavio je kako je fokus Vlade na strateškim ulaganjima. Izdvojio je projekte Zračno pristanište Mali Lošinj, Hotel Bar s pet zvjezdica u Rovinju, Luxury Resort & Spa Costabella, Frapa Resort Medine te još 13 strateških projekata.

'Imao sam privilegiju organizirati mnoge događaje u Hrvatskoj kao regionalni financijski direktor i moram reći da su mnoge moji kolege za našu zemlju izjavili da smo nevjerojatna zemlja i destinacija. Mislim da Hrvatska ima puno toga što može ponuditi, želimo dobrodošlicu svim investicijama, mislim da nećete biti razočarani', kazao je Orešković.
 

Pročitajte i ovo PR Oglas Koja znanja i tehnologije već ove sezone mogu osigurati veću kvalitetu usluge i prihode vlasnicima obiteljskog smještaja? Ilustracija Kvaliteta života Dobar dio hrvatskih građana zarađuje na nekretninskom biznisu: Moguća su nova ograničenja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene