Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv raskidanja kolektivnog ugovora

Ministar Milinović podržava smanjenje plaća u zdravstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući moguće smanjenje plaća zaposlenima u zdravstvu ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je danas da podržava predloženo smanjenje plaća, jer se u Hrvatskoj trenutno vodi borba za svako radno mjesto.

'Žao mi je što sindikati nisu pristali na vraćanje na osnovicu plaće iz 2008. I dalje sam optimist i nadam se da neće doći do jednostranog raskidanja kolektivnog ugovora, jer bi zaposleni tada ostali i bez prava na regres i božićnicu', izjavio je Milinović na današnjoj konferenciji za novinare o zdravstvenoj reformi.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače

>> Javne službe u štrajk, državne uz Vladu?

Na pitanje bi li podržao i 10-postotno smanjenje plaća, o čemu se neslužbeno nagađa, Milinović je odgovorio potvrdno, ako bi to bilo u interesu očuvanja radnih mjesta i omogućilo ukupnu uštedu od 1,4 milijarde kuna na plaćama proračunskih korisnika.

S druge strane, sindikati javnih službi poručili su danas vladi da ih nikakve ucjene neće slomiti i natjerati da prihvate smanjenje plaća bez dogovora o cijeni rada 180.000 zaposlenih u javnim službama.

>> Sindikati poručuju Vladi: 'Ljudi su jako nabrušeni na štrajk'

Čelnici sindikata koji predstavljaju zaposlene u zdravstvu, prosvjeti, znanosti, kulturi i socijalnoj skrbi ocijenili su da je sporazum koji su jučer potpisali sindikati državnih službi o smanjenju plaća za šest posto pun slabosti, zbog kojih će plaće državnih službenika dodatno zaostati za plaćama u privredi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene