Obavijesti Pretražite Navigacija
Općina obaviještena dopisom

Ministar Malenica: Načelnica Lovreća ostaje bez mandata, no novac ne mora vratiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar uprave Ivan Malenica izjavio je u petak da mandat načelnice Općine Lovreć Anite Nosić, koja je zbog kupnje subvencioniranog stana u Zagrebu promijenila prebivalište, prestao te da će do sljedećih parlamentarnih izbora, općinu voditi njezin zamjenik.

Malenica je sudjelujući na obilježavanju 30. godina HDZ-a Šibenko-kninske županije izjavio da je njegovo ministarstvo dobilo potvrdu MUP-a o prebivalištu načelnice Nosić, koje je zbog kupnje stana subvencioniranim kreditom od 2018. godine do lipnja 2019. imala prijavljeno prebivalište u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Stan ste ostavili neoštećen i uredan, računi su plaćeni, a najmodavac vam ne želi vratiti polog! Morate li zaboraviti na taj novac? Ivan Augustin, predstavnik stanara Problem s jednom stanarkom Institucije odradile posao tek nakon priče Dnevnika Nove TV: "Mi gospođi ne želimo zlo..."

Sukladno Zakonu o lokalnim izborima, mandat načelnice je prestao i Ministarstvo uprave će utvrditi da će dužnost načelnika općine Lovreć obavljati njezin zamjenik, izjavio je Malenica novinarima.

Potvrdio je da je ministarstvo o tome obavijestilo Općinu Lovreć dopisom.

Upitan hoće li Nosić trebati vratiti plaću koju je primala kao načelnica od vremena promjene prebivališta, Malenica je kazao da, sudeći prema praksi upravnih sudova, Nosić neće trebati vratiti novac.

"No, na Općini Lovreć je da pokrene pravne radnje ako smatra da treba vratiti novac. Ministarstvo uprave nema takve ovlasti", ustvrdio je Malenica. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene