Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ PROBLEMA

Kujundžić o kritikama zbog stanja u zdravstvu: "Što je korisno, nastojim implementirati"

Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
2018. godina bila je još jedna godina bez pozitivnih pomaka u hrvatskom zdravstvu, poručili su iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika. Stabilnost zdravstvenog sustava, kažu, svakim je danom sve više upitna i održava se samo osobnim trudom i velikim brojem prekovremenih sati liječnika.

Osvrnuli su se i na posljednje događaje u zdravstvu koji su uzbunili javnost, a na rješavanje problema pozvali su zdravstvenu administraciju, a posebno premijera. Svoju podršku roditeljima, ali i liječnicima u Metkoviću dala je i Hrvatska udruga koncesionara primarne zdravstvene zaštite.

Pročitajte i ovo Kolaps sustava na jugu - 2 vlada panika Krajnjem jugu zemlje prijeti kolaps sustava: "Entuzijazam ne može trajati vječno" Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi

"Nemio događaj posljedica je politikanstva gradonačelnika i župana koji takvim odnosom pokazuju koliko drže do kvalitetne primarne zdravstvene zaštite i potreba svoga stanovništva. To se mora promijeniti odmah. Roditelji, ne odustajte od svojih racionalnih i na zakonima RH temeljenih zahtjeva. Za dobrobit naše djece i svih nas", priopćili su iz Hrvatske udruge koncesionara primarne zdravstvene zaštite. 

"Svima znanu i često korištenu rečenicu 'to nisu problemi od jučer, mi smo te probleme naslijedili' ponavljale su sve zdravstvene administracije do sada, koristeći je kao ispriku vlastitog nedjelovanja", oštro su priopćili i iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika. 

"Sve što dođe, korisno je, neovisno od koje institucije, pravne osobe ili pojedinca. Što je korisno, nastojim implementirati u hrvatski zdravstveni sustav", rekao je ministar Kujundžić. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene