Trakavicu koja je pokrenuta oko propalog posla s borbenim avionima i Izraelcima nastavio je danas američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst. I to čak dva puta u istom danu, pojašnjavajući svoju izjavu je li Vlada bila upoznata s uvjetima SAD-a. Sve je komentirao i ministar Krstičević.

Galerija


Analiza traje, a novi postupci nisu na dnevnom redu dok se ova situacija ne iznealizira, rekao je premijer Andrej Plenković. Niti ministar Damir Krstičević ne spominje plan B u ovom trenutku. 

Vezani članci Robert Kohorst (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Premijeru dao dokument: Američki veleposlanik tvrdi da je obavijestio Hrvatsku da ne može kupiti F-16 Barak Izaslanstvo Države Izrael stiglo je u Zagreb (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) - 8 Sada i službeno: Izraelsko izaslanstvo potvrdilo je da Hrvatskoj ne može isporučiti avione

Poziva se na iscrpne pregovore i, nakon nekoliko dana šutnje, kaže kako "ima i Hrvatska dosta tih dokumenata, stavit ćemo ih sve, pa kad se usporede svi ti dokumenti da se vidi tko je što u procesu govorio, na osnovu kojih informacija su se donosile odluke", rekao je ministar.

Ni sada ne misli da su bile pogrešne.

"Vjerujte mi da je Vlada proces vodila sustavno, iznimno transparetno i detaljno, vjerujte mi kao ministar koji je pokušao riješiti ovaj problem jako sam ponosan na rad svoj i cijelog tima", zaključio je o svemu Damir Krstičević, ministar obrane. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr