Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZBJEGNUT VELIKI ŠTRAJK U ZAGREBU

Poskupljuje dio komunalnih usluga, HDZ-ov Mario Župan: "Kasni se s odvoženjem otpada, nadam se da će umanjiti račune"

Aktualno Galerija Vanja Margetić i Mario Župan Vanja Margetić i Mario Župan Foto: DNEVNIK.hr Mario Župan, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Mario Župan, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Foto: DNEVNIK.hr Mario Župan, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Mario Župan, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Foto: DNEVNIK.hr +0 Vanja Margetić, reporter Nove TV Galerija 1/4 >>
Nakon maratonskih pregovora postignut je dogovor i na taj način izbjegnut je veliki štrajk zaposlenika Zagrebačkog holdinga. Tomislav Tomašević uspio je postići dogovor sa sindikatima Holdinga, time je završen i proces mirenja.

Maratonski pregovori su završeni, dogovor je postignut. Radnicima idu veće plaće, a građanima veći računi.

Pregovore predstavnika sindikata i Uprave Holdinga pratio je reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Mario Župan rekao je više o poskupljenjima pojedinih komunalnih usluga.

Župan navodi da, što se tiče pregovora - oni su se riješili u posljednjih nekoliko dana, kad se pojavio gradonačelnik Tomašević.

"Dokazao je da njegova uprava nije dorasla zahtjevima i sustavu vođenja. Napokon je danas priznao da nije proveo rekonstrukciju Holdinga nego je podijelio otkaze, imao je nezadovoljen radnike koji su ostali raditi one najsloženije poslove koji su definitivno potplaćeni", rekao je Župan.

"Poskupljenja nisu nužna"

Župan smatra da poskupljenja u ovoj situaciji - nisu nužna.

"Grad Zagreb koristi mjere Vlade i za struju i za plin. Faktički ne bi smio ići u poskupljenja nego iz vlastitih prihoda i poslovanja, reorganizacijom, rekonstrukcijom, kroz rebalans proračuna i druge stavke naći ta sredstva da na udaru ne budu građani", dodao je.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Tomislav Tomašević EKSKLUZIVNO ZA DNEVNIK NOVE TV Tomašević komentirao slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji. Otkrio rastu li cijene komunalija i kopira li Bandića: "Ja ne fejkam"  

Građani ne dobivaju potpunu uslugu. Župan navodi da se "kasni s odvoženjem otpada ne samo ovih dana nego i općenito".

"Zato nastaju divlja odlagališta. To nisu divlja odlagališta jer građani razvrstavaju otpad, imamo novi način naplate s plavim vrećicama i ja se nadam se da će zagrebačka Čistoća i Zagrebački holding umanjiti račune građanima", rekao je Župan.

Drugi oblici financiranja

Na pitanje postoje li i drugi oblici financiranja ovakvih projekata, navodi da - postoje.

"Ima kroz Nacionalni plan otpornosti i oporavka, kao što je za Vodoopskrbu i odvodnju na raspolaganju 2,4 milijarde. Tu su autobusi, tramvaji preko EU sredstava, to mogu biti izrada postrojenja za obradu otpada gdje se mogu povući sredstva, za kamione, za opremu, a, na kraju krajeva, iz vlastitog poslovanja onda se plaća kroz materijalne troškove radnike", navodi Župan.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević uskočio u radno odijelo Tomašević je apsolutni hit na Twitteru: "Milan bi ovo sam pokupio dok šeće Rudija"

"Mi jesmo za povećanje cijene rada, ali ne i za povećanje cijena usluga prema građanima", zaključio je Župan. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene